شرکت و موسسه هر دو دارای شخصیت حقوقی هستند و نیاز به ثبت شدن دارند، ولی تفاوت هایی با هم دارند. شرکت را ماده 20 ق.ت به 7 نوع تقسیم کرده است که عبارتند از:
موسسه هم به دو نوع موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم می گردد.با توجه به تفاوت هایی که شرکت و موسسه در انواع و نحوه ثبت دارند در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت شرکت و موسسه و تمایز آن ها پرداخته شده است.
تعریف شرکت
در قانون تجارت تعریف کلی از شرکت های تجاری ارئه نشده است، در ماده 20 ق.ت انواع آن بیان شده و در سایر مواد به توضیح شرایط و نحوه تشکیل، اداره آن ها، انحلال و ورشکستگی هر یک پرداخته شده است.شرکت های تجاری حتما باید عملیات تجاری انجام دهند و در اساسنامه آنها باید نام شرکت، هویت و اقامتگاه آن، موضوع شرکت میزان سهام مدت شرکت و غیره باید ذکر گردد به دلیل آن که میزان و نحوه مشارکت شرکا مبنای تفاوت در نام و ماهیت شرکت ها از یکدیگر می باشد.
تعریف شرکت
در قانون تجارت تعریف کلی از شرکت های تجاری ارئه نشده است، در ماده 20 ق.ت انواع آن بیان شده و در سایر مواد به توضیح شرایط و نحوه تشکیل، اداره آن ها، انحلال و ورشکستگی هر یک پرداخته شده است.
شرکت های تجاری حتما باید عملیات تجاری انجام دهند و در اساسنامه آنها باید نام شرکت، هویت و اقامتگاه آن، موضوع شرکت میزان سهام مدت شرکت و غیره باید ذکر گردد به دلیل آن که میزان و نحوه مشارکت شرکا مبنای تفاوت در نام و ماهیت شرکت ها از یکدیگر می باشد.
انواع شرکت ها شرکت ها از نظر هدف هایی که دنبال می کنند به 2 نوع تجاری و مدنی تقسیم می شوند:
تعریف موسسه
در واقع موسسات و هدف از تشکیل آن امور تجاری نیست بلکه برای امور علمی، ادبی، خدماتی و غیره تشکیل می گردند.
همان گونه که در ماده 584 قانون تجارت و ماده 1 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری مصوب 1337 بیان شده است، این موسسات از تاریخ ثبت در اداره ثبت شرکت ها شخصیت حقوقی پیدا می کنند و دارای مجمع عمومی و عادی و اظهارنامه نیز هستند.این نوع تشکیلات و موسسات می توانند عناوینی از قبیل انجمن، کانون یا بنگاه داشته باشند.
انواع موسسه
موسسات بر سه اساس تقسیم می شوند:
موسسات بر حسب مالکیت، سه بخش هستند:
موسسات بر حسب هدف به دو دسته تقسیم می شوند
موسسات بر حسب نوع فعالیت به سه دسته تقسیم می گردد:
تفاوت شرکت با موسسه