با توسعه یافتن تکنولوژی اطلاعات و کامپیوتر، نوع جدیدی از سازماندهی مطرح شد که سازمان مجازی نام داشت.در این سازمان ها محیطی الکترونیکی ایجاد می شود تا هر شخصی بتواند در هر کجای جهان به راحتی به وسیله کانال های ارتباطی مانند اینترنت کار خود را انجام دهددر این سازمان ها تمامی فرایند کار بر پایه رایانه ها و سیستم های شبکه ای است.
تعریف و اهمیت ثبت شرکت مجازی
امروزه شرکت های مجازی به دلیل جایگاه مهمی که در توسعه فعالیت ها دارند و استقبال زیادی که از آن ها می شود، از اهمیت زیادی در زمینه بالا بردن سطح به کارگیری و بهره وری از نیروی انسانی برخوردارند.در واقع شرکت های مجازی مجموعه ای هستند از مشتریان، سازمان ها، تأسیس کنندگان و رقبا که به وسیله تکنولوژی با یکدیگر در ارتباط اند.
مراحل ثبت شرکت مجازی
با ورود اینترنت به عرصه های کاری و سازمانی بسیاری از افراد تصمیم به تأسیس شرکت های مجازی گرفتند که مراحل ثبت ان به صورت زیر است:
اطلاعات متقاضی
برای ثبت نام شرکت خود به سایت اینترنتی سازمان کل ثبت موسسات و شرکت ها مراجعه کنید و پس از انتخاب کردن «پذیرش تأسیس» لازم است فرم مربوطه را با دقت تمام تکمیل کنید در این مرحله باید اطلاعات خودتان را به طور کامل ثبت کنید تا بتوانید وارد مرحله بعدی شوید.
شیوه انتخاب نام شرکت
در این گام ثبتی لازم است شما اسم هایی را که در نظر دارید یا از قبل انتخاب کرده اید را بدون نوشتن واژه شرکت در اول نامه درخواستی، وارد سامانه کنید. شما می توانید 5 نام برای شرکت خود انتخاب نمایید و باید آن ها را با اولویت هایی که در نظر دارید در فرم ثبتی وارد نمایید تا در نهایت یکی از اسامی وارد شده انتخاب شود.در آخر این مرحله یک کد پیگیری 19 رقمی دریافت می کنید که به وسیله آن می توانید وضعیت ثبت شرکت مورد نظر خود را در سیستم پیگیری نمایید.
مشخص کردن محدوده و مدت فعالیت شرکت
در این مرحله لازم است موضوع اصلی عملکرد، فعالیت شرکت و هم چنین مدت این فعالیت ها را با انتخاب یکی از گزینه های محدود و نامحدود تعیین کنید.بهتر است قبل از تکمیل این قسمت از فرم، با شرکای خود مشورت کنید تا در فعالیت های آینده با مشکل مواجه نشوید.
برای مشخص کردن موضوع فعالیت شرکت خود در سامانه، باید گزینه اضافه کردن موضوع را انتخاب کنید که با این کار پنجره ای برای شما باز می شود که لیستی است از موضوعات مختلف که شما می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید، چنان چه موضوع فعالیت مورد نظرتان داخل لیست فعالیت های سامانه نباشد، خودتان می توانید در بخش شرح فعالیت موضوع مورد نظرتان را توضیح دهید.
باید توجه داشته باشید که بعضی از فعالیت ها نیاز به گرفتن مجوز دارد، اگر فعالیت مورد نظر شما از این نوع فعالیت ها باشد، باید برای گرفتن مجوز از سازمان مربوطه اقدام نمایید.
ثبت آدرس شرکت
این گام برای درج اطلاعات «مرکز اصلی» است و همان گونه که از اسمش مشخص است باید آدرس شرکت را در آن وارد کنید بنابراین پس از درج کد پستی با انتخاب گزینه اخذ آدرس کد پستی از اداره پست نشانی به صورت خودکار در سامانه وارد می شود چنان چه هنوز برای شرکت خود مکان مشخصی ندارید می توانید نشانه های محل سکونت یکی از شرکای خودتان را در سامانه وارد نمایید.
تعیین سرمایه اولیه
تعیین سرمایه و دارایی شخص حقوقی مهم است و باید شرکت ها حداقل سرمایه خود را تعیین کنند به عنوان مثال حداقل سرمایه لازم برای تأسیس یک شرکت 100 هزار تومان است
تعیین شرکای شرکت
در این قسمت ازسامانه لیست را مشاهده خواهید کرد که لیست اشخاص نامیده می شود و باید در آن نام شرکا و شماره ملی آن ها را ثبت کنید اگر تعداد شرکای شرکت از 150 نفر بیشتر باشد، لازم است لیست مربوطه را از سامانه دانلود کنید و پس از تکمیل، مدارک لازم را نیز به آن پیوست کرده و از طریق پست به واحد ثبتی مربوط به آن ارسال کنید.برای این که در سامانه وارد مرحله بعدی شوید لازم است حداقل نام یکی از شرکا را ثبت کنید.
تعیین مقام و سمت اشخاص
در این بخش، تمامی اعضایی که قرار است در شرکت دارای جایگاه و سمتی باشند، باید مشخص شوند. این سمت ها به صورت حقوقی و حقیقی تعریف می شوند و باید تاریخ دقیق آغاز فعالیت آن ها نیز در سامانه ثبت شود.
تعیین میزان سهام اشخاص
در این قسمت باید میزان سهام هر یک از شرکا و سرمایه شان در شرکت تعیین شود.
تعیین اختیارات اشخاص
در این بخش لازم است اطلاعات و مشخصات مربوط به نمایندگان شرکت و اختیارات مربوط به آن ها نیز ثبت شود.
ثبت شعبه برای این شرکت ها
چنان چه تمایل دارید برای شرکت مورد نظر خود شعبه ایجاد کنید، باید اطلاعات و مدارک مربوطه را در این بخش از سامانه ثبت کنید.لازم به ذکر است که نباید از کلمه شعبه و اسم شرکت اصلی استفاده کنید، اگر تمایلی به ثبت شعبه نداشته باشید، از این مرحله رد شوید.
انتخاب روزنامه مالی/سالی
در این بخش باید تاریخ دقیق سال مالی تان را وارد نمایید و پس از آن روزنامه شرکت یا مؤسسه خود را، از لیست موجود انتخاب کنید.
ثبت متن مربوط به صورت جلسه
در فرم ثبتی این قسمت باید متقاضی، مطابق توضیحات سامانه صورتجلسه موسسان، افراد هیئت مدیره یا پایه های اداره کننده شرکت را، متناسب با شخصیت حقوقی به صورت کامل تایپ کند.
اظهارنامه
در این بخش نیز باید مطابق توضیحات سایت، متن تقاضانامه یا اظهارنامه خود را ثبت نمایید.
تکمیل اساسنامه
در این قسمت با انتخاب گزینه «دریافت متن اساسنامه» فرمی نمایان می شود که مطابق با اطلاعاتی که در قسمت های قبل ثبت کردید تکمیل شده است، چنان چه اشتباهی در قسمت های قبل انجام شده باشد، می توانید به قسمت مربوطه مراجعه کنید و آن را اصلاح نمایید، هم چنین در پایان این بخش قوانینی ذکر می شود که باید آن ها را با دقت مطالعه و تایید کنید.
شرایط لازم برای ثبت شرکت مجازی
مزایای ثبت شرکت مجازی
موانع و معایب ثبت شرکت های مجازی