صادرات لوازم ورزشی از ایران:
لوازم ورزشی تنوع زیادی دارد و تقریبا تمام ورزش ها به این محصولات نیاز دارند. بر اساس رشته های ورزشی گوناگونی که وجود دارند، انواع متنوعی از اقلام مخصوص این فعالیت ها طراحی و تولید می شوند.
با تغییر سبک زندگی مردم به سمت ماشینی شدن، لازمه انجام فعالیت های ورزشی به منظور حفظ تناسب اندام و کاهش اثرات منفی پشت میز نشینی، باید مورد توجه قرار گیرد. تناسب اندام علاوه بر ایجاد جلوه مناسب در فرد، قابلیت انجام فعالیت های فیزیکی مختلف را نیز افزایش می دهد.
اگرچه بسیاری از افراد شرکت در دوره های ورزشی باشگاه ها را ترجیح می دهند، ولی می توان با استفاده از انواع مختلف لوازم تناسب اندام حتی در منزل، به راحتی حرکات کششی و ورزشی را انجام داد. این ابزار که عموما کاربری ساده دارند، تا حد زیادی به حفظ سلامت و تناسب فیزیکی فرد کمک می کنند. این موارد به علاوه وسایل ورزش های حرفه تقاضای زیادی در سرتاسر جهان دارد.
لوازم ورزشی (Sporting Goods) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره 9506 شناخته میشود.
آمار صادرات لوازم ورزشی:
آمار واردات لوازم ورزشی:
نرخ رشد صادرات:
کشور های چین، آمریکا، چین تایپه، آلمان و هلند پنج کشور برتر صادر کننده ی لوازم ورزشی هستند.
بازار جهانی صادرات لوازم ورزشی به صورت انحصاری در دست چین با داشتن 11,238,854 هزار دلار و 40 درصد از سهم بازار جهانی بالاترین میزان صادرات لوازم ورزشی دارد. آمریکا با 7 درصد در رتبه ی بعدی قرار دارد.
بیشترین سهم وارد کنندگان جهانی این محصول متعلق به آمریکا با 25 درصد است. آلمان و ژاپن در رتبه های بعدی قرار دارند.
نرخ رشد واردات:
کشورهای هلند، اسپانیا، کره جنوبی، آمریکا، ژاپن و کانادا بازار رو به رشدی در یک و پنج سال اخیر برای واردات آن دارند. آلمان، فرانسه و انگلیس نیز در پنج سال گذشته دارای رشد بوده اند.
تحلیل پتانسیل صادراتی لوازم ورزشی:
کشورهای چین، هند، امارات، عراق، ویتنام، تایلند، عمان و ترکیه در آسیا بیشترین ظرفیت واردات از ایران را دارند.
هم چنین کشورهای روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان در حوزه CIS و آلمان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آمریکا، کانادا، بلژیک، لهستان، انگلیس و سوئد تقاضای زیادی برای واردات لوازم ورزشی دارند.
میزان پتانسیل صادراتی لوازم ورزشی:
کشورهای چین، آلمان، هند، ایتالیا، اسپانیا، امارات، فرانسه، آمریکا، ویتنام، کانادا، بلژیک، لهستان، تایلند، عمان، انگلیس و ترکیه دارای میزان ظرفیت بالایی هستند که ایران توانایی انجام صادرات به آن را دارد اما به کشورهایی نظیر روسیه، عراق، ترکمنستان و آذربایجان بیشتر از ظرفیت آنها صادارت لوازم ورزشی انجام شده و در واقع بازارهای اشباع شده و کم سود برای ایران هستند.
بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات لوازم ورزشی این محصول از جمهوری اسلامی ایران با توجه به پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشورهای چین، آلمان و هند دارا هستند.
جمهوری اسلامی ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با ترکمنستان دارد. بازار آمریکا بیشترین ظرفیت تقاضا را برای این محصولات دارد.