صادرات سیر:
صادرات سیر سالانه حجم زیادی از سیر ایران به سایر کشورها از جمله روسیه، ترکمنستان، گرجستان، قزاقستان، آذربایجان، اوکراین و عراق صادر می شود.ارقام مورد کشت سیر، شامل سیر سفید (تند) و سیر قرمز است.
که بیشترین سطح کشت مربوط به سیر سفید است که در بازار داخلی و هم صادرات نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
از جمله مزایای کشت محصول سیر می توان میزان مصرف پایین آب و بهبود بافت و ساختمان خاک و همچنین کاهش علفهای هرز عنوان کرد. همدان در تولید سیر رتبه اول کشور را دارد که توانسته 70 درصد سیر خشک کشور را تامین کند.
انواع فرآوردهای سیر و صادرات سیر:
گرانول سیر:
اگر سیر پوست کنده شده را به صورت اسلایدر در بیاوریم و سپس با دستگاه آسیاب آن را طوری خرد کنیم که به صورت تکه های ریز( لپه مانند و ریزتر) باشد. محصول تولید را گرانول سیر می گوییم.
پودر سیر:
پودر سیر از سیر خشک شده تهیه می شود و به عنوان ادویه یا سس غذا استفاده می شود.
پرک سیر:
پرک سیر از سیر تهیه می شود سیر را به صورت لایه لایه درآودره و داخل خشک کن یا نور آفتاب قرار میدهیم.
ترشی شیر:
ترشی سیر ازسیری کهداخل سرکه می گذارند تهیه می شود. در صورتی که صنایع تبدیلی این محصول ایجاد شود بهره مندی ارزی زیادی از صادرات سیر رامی توان داشت.
مهم ترین خواص سیر:
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های ب1 ب2 و ب3 است. سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی، ضد قارچ و ضد ویروس قوی است.
سیر حاوی پتاسیم و ژرمانیوم است، که موجب بهبود سلامتی می شوند. ژرمانیوم می تواند یون های مثبت را خنثی نماید و با تسهیل جریان خون سبب افزایش سطح انرژی بدن و رفع دردها و کوفتگی ها در بدن شود.
به طور طبیعی تمامی سلول های بدن انسان دارای ژرمانیوم می باشند. مهم ترین خواص سیر مربوط به آلیسین می باشد.
آلیسین یک ترکیب روغنی، و با رنگ زرد روشن می باشد که عطر خاص سیر را به وجود می آورد. به آلیسین روغن سیر هم گفته می شود.