صادرات پنیر و لبنیات:
صادرات پنیر یکی از گونه های لبنیات است که به طور گسترده ای در صدها نوع مختلف از شیر تهیه میشود. پنیر را از دَلَمَه شدن شیر، گاو، گاومیش، شتر٬بز و گوسفند تهیه می کنند.
پنیر یک مادهٔ غذایی باستانی است که ریشه آن به دوران پیش از تاریخ بر می گردد. اولین مایه پنیر از شیره درخت انجیر به دست آمد در قدیم برگ های درختان انجیر را در شیر می انداختند تا شیر ببندد.
ایالات متحده آمریکا، آلمان و فرانسه بزرگ ترین تولید کنندگان پنیر هستند. برترین کشورهای صادرکننده ی پنیر آلمان، هلند و فرانسه هستند.
در سراسر دنیا تعداد بسیار زیادی از انواع پنیر وجود دارد که پنیرهای مورد استفاده در ایران به چند نوع پنیر مانند پنیر لیقوان، پنیر موتزارلا، پنیر فتا یا دانمارکی ختم شود. محبوب ترین پنیر ایرانی پنیر لیقوان تبریز میباشد.
صادرات پنیر و لبنیات:
برای صادرات لبنیات فقط صلاحیت کارخانه کافی نیست بلکه شیر خام سالم و بهداشتی از ارکان مهم این صادرات است.
صادرات انواع پنیر به صورت تازه و رنده شده همچنین آب پنیر و کشک است. و به کشورهایی چون آلمان، امارات متحده عربی، استرالیا، عراق، افغانستان، روسیه، کانادا، لبنان و چند کشور دیگر صادر می شود.
ماست به کشورهای افغانستان، امارات متحده عربی، ایسلند، بحرین، پاکستان، ترکمنستان، چین، قطر، کویت و مالزی صادرمی شود. که در این بین 80 درصد از لبنیات ایران به عراق صادر می شود.
دوغ، شیر، خامه بسته بندی شده، کفیر و سایر شیرها و خامه های تخمیر شده به 14 کشور جهان از جمله عراق، افغانستان، هلند، کویت، قطر و کانادا می شود.
آب پنیر، انواع پنیر، دوغ، ماست، کفیر، پنیر و خامه تخمیر شده، شیر خشک، شیر، خامه، شیر غلیظ شده، کره و روغن های مشتق از شیر جزو محصولات لبنی صادراتی هستند.
تولید و صادرات محصولات لبنی به کشورهای مختلف جهان چندسالی است که رونق خوبی پیدا کرده است و ارز قابل توجهی را نصیب کشور می کند.