درخواست گواهی مفاصا حساب مالیاتی اولین کاری است که مودی ملزم است برای صدور مفاصا حساب مالیاتی انجام دهد. در این خصوص، مودی باید درخواست خود را به صورت کتبی نوشته و خواهان مالیات قطعی خود و همچنین درخواست بخشودگی شود.
سپس فرم های مورد نظر را از جمله تهیه خلاصه پرونده و فرم گواهی موضوع ماده 235 ق.م.م را که در زیر آمده است، تکمیل نماید. پس از انجام این مراحل و ارسال درخواست مفاصا حساب مالیاتی، مودی منتظر بررسی درخواست و مراحل اداری آن و همچنین اعلام میزان بدهی قطعی می ماند.
دریافت مفاصا حساب مالیاتی
واژه مفاصا در واقع یعنی تسویه کردن، وقتی این واژه، به همراه کلمه ای دیگری به کار رود، یعنی تسویه کردن آن کلمه، به همین دلیل مفاصا حساب برای بیمه، سهام و یا هر موضوع دیگری می تواند مورد استفاده قرار گیرد.اما برای امور مالیاتی، منظور از مفاصا حساب مالیاتی، دریافت برگه تسویه حساب مالیاتی شرکت از سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
در واقع می توان گفت زمانی که شرکت ها اقدام به ارائه صورت حساب های سود و زیان و اظهارنامه مالیاتی خود به اداره دارایی می کنند و با بررسی های صورت گرفته صورت حسابی را مبنی بر میزان بدهی مالیاتی دریافت می کنند و آن را تسویه می کنند، می توانند برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی اقدام نمایند.
طریقه دریافت مفاصا حساب مالیاتی دریافت مفاصا حساب مالیاتی بر اساس مراحل زیر انجام می شود:
مفاصا حساب مالیاتی شرکت
شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید در اداره امور مالیاتی کشور تشکیل پرونده دهند و کد اقتصادی خود را دریافت نمایند تا در پایان هر سال مالی، پس از بررسی امور مالی و سود و زیان شرکت اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم و برای تعیین مالیات به اداره امور مالیاتی کشور ارسال کنند.شرکت هایی که فاقد کد اقتصادی باشند اجازه فعالیت قانونی ندارند و در صورتی که اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره دارایی تحویل ندهند، مرتکب جرم مالیاتی شده اند.
مفاصا حساب مالیاتی خودرو
یکی از مواردی که به آن مالیات تعلق می گیرد بخش مشاغل مربوط به خودرو می باشد که پس از تعیین میزان مالیات و تسویه، شخص مورد نظر می تواند مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت کند و برای انجام این روند، مودی می تواند به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و دفاتر پستی مراجعه کند.از جمله:
مفاصا حساب مالیاتی ملک
مالیات به نقل و انتقال یا رهن و اجاره املاک نیز تعلق می گیرد که در این صورت لازم است مودی پس از استعلام مبلغ مالیات، اقدام به تسویه نماید سپس می تواند اقدام به مفاصا حساب مالیاتی ملک کند.این مبلغ برای خرید و فروش، حدود 5 درصد ارزش ملک است که در ظاهر مبلغ بالایی است اما قیمتی که اداره دارایی برای ملک تعیین می کند با قیمت واقعی آن متفاوت است.
مفاصا حساب مالیاتی نقل و انتقال سهام
هم چون سایر معاملات، نقل و انتقال سهام اعم از با نام و یا بی نام نیز شامل پرداخت مالیات می گردد که میزان این مالیات 4 درصد ارزش اسمی سهام می باشد و انتقال دهنده موظف است که قبل از انتقال آن را پرداخت نماید.پس از پرداخت مبلغ و تسویه کامل، گواهی مفاصا حساب مالیاتی بدون مشکل می تواند صادر گردد.
مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
پیمانکار یا مجری کار موظف می باشد که پس از پایان قرارداد، برگه مفاصا حساب بیمه یا همان تسویه حساب بیمه را بگیرد.به همین منظور باید تمام مدارک مبنی بر پایان قرارداد که شامل اطلاعاتی از قبیل تاریخ آغاز و پایان قرارداد، مبلغ ناخالص کارکرد و … می شود از طرف کارفرما به بیمه ارسال شود تا کارشناس بیمه نسبت به تعیین ضریب و حق بیمه اقدام نماید.
اختیارات عوامل اجرائی
برای انجام کار های مربوط به مفاصا حساب مالیاتی، کادری حرفه ای در نظر گرفته شده است که در زیر به آنها اشاره می شود.
قانون مورد نظر در مفاصا حساب مالیاتی:
اداره امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت نموده اند حداکثر ظرف مدت پنج روز از تاریخ وصول تقاضای مودی مفاصا حساب مالیاتی تهیه و به مودی تسلیم کند.
صدور مفاصا حساب موضوع ماده 235 قانون مالیات های مستقیم: