صادرات زعفران به ترکیه:
صادرات زعفران همچنان به دلیل عوارض بالای صادرات چمدانی انجام می شود.ترکیه یکی از کشورهایی است که علاوه بر تولید زعفران به دلیل کیفیت این محصول خریدار زعفران ایران می باشد. یکی از مهم ترین تولیدات کشاورزی ایران زعفران می باشد.
از آنجایی که زعفران یک گیاه گرمسیری بوده و بیشتر مناطق ایران نیز آب و هوای گرمسیری دارد باعث شده است که بیشترین تولید زعفران در جهان بر عهده ایران باشد.
بر اساس آمار گمرک ایران بیشترین حجم صادرات زعفران ایران به کشورهای:
امارات متحده عربی، اسپانیا، چین، ترکیه، عربستان سعودی، هند، سوئد هنگ کنگ، ایتالیا، تایوان و قطر می باشد.
ایران بزرگ ترین تولید کننده زعفران در جهان است. زعفران ایرانی مرغوب ترین و با کیفیت ترین زعفران در سطح جهان شناخته می شود.
آیا می دانید زعفران ایران به 60 کشور صادر می گردد؟
قیمت زعفران در اورپا چند برابر قیمت آن در ایران است. و در کشور مالزی کمترین قیمت را دارد. قیمت زعفران در بازارهای جهانی فقط بر اساس مذاکره بین خریدار و فروشنده بر اساس کیفیت محصول تعیین می شود.
عمده تولید زعفران در استان های خراسان رضوی و جنوبی است. و تقریبا 80 درصد از زعفران تولیدی ایران صادر می شود.
بسته بندی زعفران جهت صادرات:
یکی از مهم ترین شرایط برای صادرات زعفران به کشورهای خارجی بسته بندی این گیاه می باشد. در حال حاظر با وجود زعفران های تقلبی در بازار، خرید زعفران های بسته بندی بیشتر مورد پسند مصرف کننندگان قرار می گیرد، زیرا شرکت های بسته بندی باید مجهز به آزمایشگاه باشند تا کیفیت و خلوص زعفران را تایید کنند. بسته بندی مناسب زعفران باعث حفظ کیفیت این محصول می شود.
کشور هایی مانند ترکیه و اسپانیا زعفران را به صورت فله و قیمت پایین خریداری و وارد کشور خود می کنند و سپس با بسته بندی مناسب و شکیل با قیمت چند برابر به سایر کشور ها نام خودشان صادر می کنند.
معمولا زعفران های نگینی و سرگل به دلیل کیفیت بالای که دراد بیشتر به عنوان زعفران صادراتی انتخاب می شود.
مدارک لازم برای صادرات زعفران: