صادرات شیرین بیان:
صادرات شیرین بیان استقبال از داروهای گیاهی به د لیل ند اشتن عوارض جانبی د ر کل دنیا د ر حال گسترش است و به تبع آن کشت وکار و تولید و صاد رات شیرین بیان و گیاهان د ارویی نیز رونق گرفته است.
شیرین بیان یکی از قد یمی ترین گیاهان د ارویی جهان است که می توان آن را پد ربزرگ گیاهان د ارویی نامید. شیرین بیان گیاهی خودرو از تیرهٔ سبزی آساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا است.
به فارسی شیرین بیان را مهک می گویند.که انواع مختلفی دارد:
قسمت مورد استفادهٔ شیرین بیان ساقه های زیرزمینی و ریشه های گیاه است.
صادرات شیرین بیان:
فارس قطب تولید شیرین بیان در کشور است که 75 درصد شیرین بیان صادارتی از استان فارس انجام میگیرد. و به طور متوسط سالانه 6 هزار تن عصاره شیرین بیان در 7 کارخانه استان فارس تولید می شود.
عصاره شیرین بیان با نام لیکوریس به صورت پودر، جامد و مایع به کشور های حوزه خلیج فارس، ژاپن، آلمان، ایتالیا، هندوستان، فرانسه، بلژیک، امارت متحده عربی، انگلیس، دانمارک و استرالیا صادرات می شود.
گیاه شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر کشت می شود و از پودر و عصاره آن در صنایع داروسازی، نوشابه سازی، شیرینی سازی و دخانیات استفاده می شود
خواص شیرین بیان:
ترکیبات موجود در ریشهٔ گیاه شیرین بیان باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان می شود، و خاصیت ضدمیکروبی دارد. در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده می شود.
مهم ترین خاصیت شیرین بیان، تأثیر بر دستگاه گوارش است. این گیاه درمان کننده ورم معده و اثنی عشراست و بر روی سرطان معده تأثیر مطلوب دارد. همچنین برای درمان سوءهاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.
یکی از خواص دارویی شیرین بیان خاصیت ضد لک و روشن کنندگی آن بر پوست است که در قالب کرم های مراقبت از پوست ارائه شده است.