میزان ضرر در صادرات:
میزان ضرر در صادرات برای تجار بسیار مهم است وقتی انتخاب محصول میکنید باید از ضرر های احتمالی در معاملات بین المللی آگاهی داشته باشید تا در میزان سود ها لحاظ کنید.
تحلیل کالاهای صادراتی بر اساس ضرر:
در تحلیل کالاهای صادراتی بر اساس ضرر باید به پنج نکته توجه کرد:
ریسک ها:
هر کالایی که می خواهید برای صادرات انتخاب کنید، بررسی کنید که شرایط ضررش چگونه است و چه ریسک هایی دارد.
محصولاتی هستند که حاشیه سود خوبی دارند اما ریسک از بین رفتن یا برگشت کالا وجود دارد؛ برای مثال تره بار ( توت فرنگی) سود خوبی دارد اما ریسک تلف شدن کالا هم وجود دارد.
کنسرو گوشت شتر مرغ را می توان صادر کرد اما بعضی اوقات بخاطر بیماری های دامی- طیوری، دولت اجازه صادرات آن را نمی دهد و این بیماری عامل افزایش ریسک ضرر شما می شود.
سرمایه گذاری:
ریسک را باید با میزان سرمایه ای که می گذارید مقایسه کرد؛ مثلا قیمت معامله شما یک میلیون دلار است و سودی که از این معامله نصیب شما می شود سی هزار دلار است، در اینجا میزان ریسک شما بخاطر رقم بالا معامله، خیلی زیاد است.
گاهی ریسک در حمل و نقل زیاد می شود؛ از نمونه های ریسک در حمل و نقل " صادرات تخم مرغ " است؛ که یا مقداری از تخم مرغ ها شکسته می شوند و یا زرده و سفیده آنها با هم مخلوط می شوند.
شما اگر بهترین بسته بندی را برای صادرات تخم مرغ انجام دهید، باز هم ضرر خواهید داشت؛ چون مدت ماندگاری آن کم است.
کالای ایده آل صادراتی:
کالای ایده آل بدون ریسک با سود بالا در صادرات وجود ندارد، هر کالایی ریسک خودش را دارد و سودها و ضررهای خودش را دارد؛ شما باید همه اینها را بسنجید و بعد محصول صادراتی تان را انتخاب کنید.
نگرش و دیدگاه هر کس نسبت به تجارت متفاوت است؛ عده ای دنبال تجارت محصولاتی هستند که رقم صادرات آنها بالاست اما سود کمی دارد، و عده ای دنبال تجارت محصولاتی هستند که رقم صادرات آنها پایین است اما سود زیادی دارد.
بد نام یا خوش نام بودن تاجر و کشور هدف:
یکی دیگر از مواردی که در صادرات باید آن را مورد بررسی قرار دهید، بد نام یا خوش نام بودن خودتان و کشور هدف است.
آیا شما در صادرات آن کالا بد نام هستید یا خوش نام؟آیا آن تجارت، تجارت سبکی است یا تجارت سنگینی است؟
شما وقتی می خواهید وارد صادرات محصولی شوید، خیلی مهم است که تحقیق کنید آیا ایرانی ها در آن محصول خوش نام هستند یا بد نام؟
ایرانی ها در بعضی از محصولات ( مثل بعضی از محصولات نفتی) در نزد تجار کشورهای دیگر بد نام هستند، شما نباید وارد صادرات آن محصولات شوید.
شما اگر بخواهید وارد صادرات محصولی شوید که ایرانی ها در آن محصول یا بد نام یا گمنام هستند، باید ابتدا هزینه سنگینی کنید تا تجار دیگر کشورها به شما اعتماد کنند، سپس شروع به صادرات آن محصول کنید.
برای مثال ایرانی ها در بازار جواهرات در جهان شناخته شده نیستند، و در این بازار تقلب و دروغ زیادی وجود دارد.
اگر شما بخواهید در بازار جواهرات فعالیت کنید، باید ابتدا برای اعتمادسازی هزینه زیادی کنید تا تجار این حرفه به شما اعتماد کنند.
شما قبل از انتخاب محصول صادراتی باید خطاها و حقیقت بازار و عملکرد فعالین آن محصول را مورد بررسی قرار دهید؛ اگر فعالین آن عملکرد بدی دارند، شما نباید وارد صادرات آن محصول شوید.