بر اساس مشخص شدن میزان حقوق و دستمزد کارگران در سال 99، شرایط و پرداخت حق بیمه اختیاری نیز در سال جدید مشخص گشت.قانون تامین اجتماعی برای افرادی که هیچ گونه بیمه ای ندارند قانون بیمه خویش فرما را وضع نموده است که این نوع بیمه به شرح زیر می باشد.
بیمه خویش فرما این نوع بیمه به دو دسته کلی زیر تقسیم می گردد:
حق بیمه اختیاری
به نوعی از بیمه تامین اجتماعی گفته می شود که متقاضی شخصا حق بیمه خود را پرداخت می نماید و ا تعهدات و ضوابط آن بهره مند می گردد.این نوع از بیمه برای اشخاصی مفید می باشد که تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند و می توانند با مراجعه به شعبه های تامین اجتماعی اقدام به اخذ بیمه اختیاری نمایند.
در این صورت متقاضی بایستی پس از پذیرفتن ضوابط، اقدام به پرداخت حق بیمه نماید و اگر در موعد مقرر آن را پرداخت نکند مشمول جریمه می گردد و قرارداد وی باطل می شود و در صورت ادامه موظف است که در چارچوب مقررات موجود، اقدام نماید.متقاضی می تواند از وکیل برای انعقاد قرارداد بیمه با تامین اجتماعی یاری بگیرد.
مدارک لازم برای درخواست بیمه اختیاری
در صورتی که متقاصی دو شرط زیر را با هم دارا باشد، از اعزام به معاینه معاف می گردد:
مراحل تکمیل بیمه اختیاری
شرایط درخواست بیمه اختیاری
موارد استثنا درخواست بیمه اختیاری
درصد حق بیمه اختیاری
متقاضیان حق بیمه اختیاری بایستی 27 درصد دستمزد و حقوق سالانه را پرداخت نمایند و همچنین دولت نیز طبق ماده 28، متعهد پرداخت 3 درصد از حق بیمه اختیاری شده است.
مبنای محاسبه حق بیمه اختیاری
متقاضی بیمه اختیاری می تواند با توجه به دستمزد، میزان حق بیمه خود را مشخص نماید که بایستی بین حداقل و حداکثر دستمزد هر سال تعیین شود.بیمه شدگان اختیاری می توانند با ارائه یک درخواست به صورت دو سال یکبار، دستمزد مبنای حق بیمه خود را به میزان 10 درصد افزایش دهند.
تفاوت بیمه اختیاری و اجباری
تعهدات سازمان تامین اجتماعی برای بیمه شده اختیاری
همچنین موارد زیر به بیمه شده اختیاری تعلق نمی گیرد
شرایط و مبلغ پرداخت بیمه اختیاری نرخ حق بیمه اختیاری برای سال 99 به صورت زیر می باشد:
در نتیجه با مشخص شدن شرایط و مبلغ پرداخت بیمه اختیاری در سال 99، افراد متقاضی بیمه اختیاری می توانند برای درخواست اخذ این نوع از بیمه اقدام نمایند.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)