اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

بیمه تامین اجتماعی

توانایی کار کردن انسان محدود است. هرچه زمان بیشتری بگذرد و هرچه انسان پیرتر شود توان کار کردن وی نیز کمتر می شود تا جایی که دیگر قادر نیست همانند دوران جوانی کار کند. افرادی که در محیط های کاری مشغول به فعالیت هستند بعد از گذشتن سنوات کاری که معمولاً 20 تا 30 سال است مطابق قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی بازنشسته می شوند.بازنشستگی به این معنی است که فرد از آن تاریخ از کار کردن معاف شده و تا آخر عمر خود می تواند از حقوق بازنشستگی استفاده کند.

بیمه تامین اجتماعی و مزایای آن

سازمان تامین اجتماعی با تحت پوشش قرار دادن کارکنان مجموعه های کاری مانند کارخانه ها، شرکت ها، کارگاه ها و… از این افراد مطابق قانون کار حمایت کرده و با ارائه دفترچه بیمه درمان تامین اجتماعی و همچنین مستمری بازنشستگی، بیمه شده و افراد خانواده او را تحت پوشش قرار می دهد.

مزایای بیمه تامین اجتماعی برای بیمه شدگان اجباری شامل خدمات کوتاه مدت یعنی پرداخت بیمه بیکاری، کمک هزینه پروتز و اروتز و هزینه ایام بیکاری و ارائه خدمات بلندمدت شامل پرداخت مستمری بازنشستگی، هزینه کفن ودفن و ازکارافتادگی است. همه افراد می توانند خود را تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دهند که به آن بیمه خویش فرما می گویند. در بیمه خویش فرما بیمه شده از مزایای کمتری بهره می برد.

تأثیر سن بیمه شده در قانون بازنشستگی سازمان بیمه تامین اجتماعی

سن و سنوات کاری بیمه شده از مهم ترین عوامل در قانون بازنشستگی سازمان بیمه تامین اجتماعی هستند که بر اساس آن بیمه شده می تواند بازنشسته شود. این دو ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. بیمه شدگان به صورت عادی با رسیدن به سن 60 سالگی برای مردان و 55 سالگی برای خانم ها و به شرط داشتن حداقل20 سال سنوات پرداخت حق بیمه می توانند بازنشسته شوند. اما این قانون قطعی نبوده و تحت شرایط مختلف متفاوت است. در ادامه مطلب شرح خواهیم داد که افراد تحت چه شرایطی می توانند بازنشسته شوند.

مشمولان بازنشستگی در قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی
شرایط بازنشستگی متغیر است و بسته به عوامل مختلفی مانند میزان سال های پرداخت حق بیمه، سن بیمه شده، سختی کار و شرایط بیمه شده و حتی جنسیت وی نیز بستگی دارد. به همین شرایط بازنشستگی را به طور جداگانه برای مردان و زنان بررسی می کنیم.

ماده 76 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی

طبق این ماده به صورت معمول هر فرد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی چنانچه 20 سال حق بیمه پرداخت کرده و به سن 60 سال برای مردان و 55 سال برای زنان که سن تعیین شده برای بازنشستگی است رسیده باشد، می تواند بازنشسته شود. اما این قانون دارای تبصره هایی است که افراد در شرایط مختلف می توانند مطابق آن بازنشسته شوند.

هریک از این قوانین را به صورت مفصل در ادامه شرح خواهیم داد. البته زنان مشغول به کار در محیط های کاری مشمول قانون کار می توانند در 42 سالگی در صورتی که 20 سال سابقه کار داشته باشند درخواست بازنشستگی کنند. البته در این شرایط با احتساب 20 روز حقوق مستمری دریافت خواهند کرد.

تبصره1 از ماده 76 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی:افرادی که 30 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند در صورتی که به سن 50 سالگی برای مردان و 45 سالگی برای زنان رسیده باشند می توانند بازنشسته شوند.

قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی برای مشاغل سخت

در قانون بیمه تامین اجتماعی برخی مشاغل به عنوان مشاغل سخت و زیان آور تعریف شده اند چرا که فشار جسمی و روحی زیادی را به فرد شاغل وارد می کنند. کسانی که در این مشاغل فعالیت می کنند مطابق قانون بازنشستگی با داشتن سابقه 20 سال متوالی در پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی می توانند بازنشسته شوند.

در صورتی که سوابق بیمه شده به صورت متناوب باشد باید 25 سال حق بیمه پرداخت کرده باشد تا مشمول بازنشستگی شود.چنانچه بیمه شده در اثر سختی و فشار های کاری دچار آسیب های جسمی و روحی شود به نحوی که ادامه کار برای وی زیان آور باشد و این مسئله نیز توسط کمیسیون های پزشکی ماده 91 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی تأیید شده باشد، فرد می تواند تقاضای بازنشستگی کند. در این صورت هر سال از سنوات کاری وی 1/5 سال در نظر گرفته می شود.

ماده 78 از قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی

این قانون درباره پرداخت حق بیمه برای افراد بالاتر از 60 سال است. مطابق این قانون کارفرما می تواند برای افرادی که حداقل 5 سال بیشتر از سن بازنشستگی کار کرده اند درخواست بازنشستگی کند. حداکثر سن برای مردان 65 سال و برای زنان 60 سال است.

قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی برای جانبازان و آزادگان

سن بازنشستگی برای این افراد 10 سال کاهش یافته است و اگر سنوات پرداخت حق بیمه 20 سال شده باشد بیمه شده اگر مرد باشد در سن 50 سالگی و اگر زن باشد در سن 45 سالگی می تواند بازنشسته شود.

قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی برای کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی با رسیدن به سن 60 سالگی و با 20 سال سابقه کار بازنشسته می شوند. همچنین این گروه کاری با داشتن 35 سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی می توانند بازنشسته شوند.

قانون بودجه سال 86 تا 91 درباره قانون بازنشستگی

به موجب این قانون شرایطی ایجاد شده است تا بیمه شده با سوابق کمتر از 20 سال نیز بتواند بازنشسته شود. در این شرایط بیمه شده باید حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد و چنانچه به سن بازنشستگی رسیده باشد که در مردان 60 سالگی و در زنان 55 سالگی است، بازنشسته می شود.

نکته مهم در این خصوص این است که ماده 111 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی درباره این افراد اجرا نخواهد شد و میزان مستمری پرداختی بر اساس سنواتی که بیمه شده حق بیمه پرداخت کرده است محاسبه می شود. این افراد با 20 روز حقوق بازنشسته می شوند که ممکن است رضایت بخش نباشد.

ماده111 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی چیست؟

قبلاً به ماده 76 قانون بازنشستگی اشاره کردیم و گفتیم که مطابق آن بیمه شده با رسیدن به سن 60 سالگی و پرداخت 20 سال حق بیمه بازنشسته می شود. در این شرایط محاسبه مستمری بازنشستگی، مستمری ازکارافتادگان و مجموع مستمری بازماندگان بر اساس ماده 111 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی باید به نحوی محاسبه شود که از حداقل دستمزد بیمه شده کمتر نباشد.

این ماده قانون در خصوص افرادی که سوابقی کمتر از 20 سال داشته باشند اجرا نخواهد شد. همچنین افرادی که 30 سال سابقه کاری داشته باشند این سابقه در محاسبه مستمری آنان لحاظ خواهد شد.

بیمه شده در هر شغلی که باشد با پرداخت 35 سال حق بیمه و بدون در نظر گرفتن سن او بازنشسته می شود. این میزان بالاترین مقدار محاسبه سنوات کاری در بیمه تامین اجتماعی است و اگر سوابق بیشتر از 35 سال مورد پذیرش و محاسبه مستمری قرار نمی گیرد.

ماده 95 قانون بیمه تامین اجتماعی

بیمه شدگان مرد می توانند سنوات خدمت سربازی را به سنوات بیمه تامین اجتماعی خود اضافه کنند. برای ضمیمه کردن سنوات سربازی به سنوات تامین اجتماعی دو حالت وجود دارد:

  • حالت اول: بر اساس ماده 95 قانون بیمه تامین اجتماعی اگر فرد قبل از شروع خدمت سربازی بیمه شده و حق بیمه پرداخت کرده باشد و بعد از پایان خدمت خود نیز در حال پرداخت حق بیمه باشد می تواند سنوات سربازی خود را به سنوات تامین اجتماعی ضمیمه کند. این دسته از بیمه شدگان اگر قبل از تاریخ 7 مردادماه 1385 خدمت وظیفه خود را به پایان رسانده باشند نیازی به پرداخت حق بیمه ندارند.
  • حالت دوم: اگر فرد قبل از شروع خدمت سوابق بیمه نداشته باشد و یا خدمت سربازی خود را بعد از تاریخ 7 مرداد 1385 انجام داده باشد، به شرط داشتن دو سال سابقه بیمه و پرداخت حق بیمه سنوات سربازی، سال های خدمت وظیفه خود را نیز به سوابق بیمه تامین اجتماعی خود ضمیمه کنند.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
بهمن کردی0070:
ای حقیر بیماری کبد و ریوی دارم دیسک کمرم هم اضافه شده. سن من پنجاه سال است دوازده سال بیمه باربری میریزم. دیگه به دلیل بیماری ام نمیتوانم کار کنم ایا کمسیون پزشکی من را قبول میکند با همین دوازده سال دو فرزند دانشجو هم دارم بدنم به خاطر بیماری روز به روز بدتر میشود لطفا کمک ام کنید
عسگری ملازاده:
با سلام‌ من متولد 1355هستم و14سال است بیمه باربری پرداخت میکنم والان به مدت یک‌ سال است عمل قلب باز انجام دادم وبه علت سکته مغزی در چند سال قلب قادر به کارکردن نیستم جوانم ولی توانی کار کردن ندارم دارای دوفرزندم پسرم سربازه بنظرتون میتونم با این شرایط بازنشست شوم
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)

نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>