صادرات زیتون از ایران:
زیتون یک نوع میوه درختی است که به دلیل خواص فراوان آن بسیار مورد توجه علاقه مندان به سلامتی می باشد. از این رو صادرات زیتون با توجه به تولید آن در کشور می تواند گزینه ی مناسبی برای تاجران باشد.
رنگ میوه زیتون ابتدا سبز و سپس سیاه می شود و وقتی سیاه شد برای گرفتن روغن مورد استفاده قرار می گیرد.
زیتون در مرحله سبز نیز قابل مصرف است ولی باید تلخی آن به وسیله آب نمک یا مواد شیمیایی گرفته شود.
گرفتن تلخی زیتون را به اصطلاح شیرین کردن می گویند. لازم به ذکر است که مزه نهایی آن پس از فرآوری تقریبا نمکی و کمی تلخ است.
فواید زیتون:
زیتون (Olive) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره 200570 شناخته می شود.
بزرگ ترین صادرکننده زیتون در دنیا اسپانیا با در دست داشتن 38 درصد از سهم بازار جهانی است. در رتبههای بعدی یونان با 25 درصد، مراکش 8 درصد، ترکیه 6 درصد و مصر با 4 درصد سهم صادرات زیتون در دنیا قرار دارند.
در مقابل کشور آمریکا با 24 درصد از سهم واردات این محصول بیشترین واردات را دارد. فرانسه و آلمان در رتبههای بعدی قرار دارند.
این محصول در کشورهای آلمان و رومانی دارای بازار اشباع شده است و صادرات به آن ها سوددهی مناسبی ندارد.
زیتون در کشورهای عراق، عربستان و امارات از خاورمیانه بازار صادراتی مناسبی دارد. روسیه و اوکراین در اروپای شرقی می توانند مورد توجه صادرکننده های این محصول قرار بگیرد. ایتالیا، یونان، انگلیس، فرانسه، هلند، لهستان و سوئد نیز در اروپا طالب خرید این محصول هستند.
بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادراتی برای صادرات زیتون با توجه به ظرفیت بازار و روابط تجاری آسان را کشورهای عراق، عربستان و امارات دارا هستند.
ایران نزدیکترین ارتباط صادراتی را با عراق دارد. بازار آمریکا بیشترین ظرفیت تقاضا را برای کالای ذکر شده دارد.
آمریکا بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش 26٫1 میلیون دلار است.