صادرات صدف خوراکی:
پرورش و صادرات صدف دریایی، عاملی موثر در شناساندن کشور، به عنوان منبع مواد غذایی دریایی بوده است.
صدف دریایی یک ماده ی خوراکی از دسته ی آبزیان است که دارای انواع ویتامین ها و انواع مواد مغذی است و چندیست که مصرف صدف دریایی خوراکی، از بین آبزیان بسیار مورد توجه بوده است و به علت دارا بودن مواد و ویتامین های مغذی آن را در بین خوراکی های دریایی خاص تر نموده است.
خواص صدف دریایی:
صدف دریایی (Celery) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره 1605 شناخته می شود.
آمار صادرات صدف دریایی:
آمار واردات صدف دریایی:
کشور چین بیشترین میزان صادرات صدف دریایی در جهان را با سهم 32 درصدی و 3,709,566 هزار دلار دارد و ویتنام با فاصله ی زیاد با 13 درصد و 1,489,627 هزار دلار در رتبه ی بعدی قرار دارد.
اما اختلاف کشورهای بعدی با این صادرکننده زیاد نیست و به ترتیب اندونزی با 7 درصد، تایلند با 7 درصد و هلند نیز با 4 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.
در مقابل آمریکا، ژاپن و کره جنوبی سه کشور اول در واردات صدف دریایی هستند.
کشورهای دارای رشد در واردات صدف دریایی:
کانادا دارای بازار رو به رشد در یک و پنج سال اخیر بوده است. هلند، کره جنوبی، آلمان، هنگ کنگ، ژاپن، فرانسه و آمریکا در پنج سال اخیر دارای بازار رو به رشد می باشند.
زمانی که از صدف دریایی صحبت می کنیم ناخودآگاه سواحل جنوبی کشور در ذهنمان تداعی می شود که در کشور ما بیشتر در نواحی و سواحل جنوبی یافت می شود و منبعی مناسب و غنی از انواع صدف دریایی است چرا که سواحل جنوبی کشور، قابلیت و پتانسیل برای انواع صدف دریایی و دیگر آبزیان خوراکی را داراست و این پتانسیل را می توان در جهت صادرات نیز به کار گرفت.
صادرات انواع صدف دریایی:
سواحل جنوبی که منبع مناسبی جهت پرورش آبزیان بوده و صدف دریایی در آن به اندازه ی بالا یافت میشود و با پرورش آبزیانی نظیر انواع صدف منبع خوبی برای صادرات و بسته بندی این محصول دریایی به خارج از کشور است.
همان که گفته شد به کار گیری پتانسیل و افزایش قابلیت ها در زمینه صدف خوراکی می توان برای صادرات جهانی استفاده کرد و این قابلیت ها را در این زمینه افزایش داد و موجبات گسترش صادرات صدف دریایی با کیفیتی بالا و بسته بندی زیبا و بر اساس خواست بازار جهانی، فراهم کند.
برخی از خانواده های انواع صدف دریایی عبارتند از: اوستر یده، پک تنیده، مر سراریده، آر سیده، که دستهی پک تنیده از گران قیمت ترین دسته ی صدف ها بوده و مورد استفاده و صادرات قرار می گیرد.
صدف ها در صنعت صادرات نقش مهمی ایفا می کنند و خود به بخش مهمی از این صنعت تبدیل شده اند و به پرورش صدف در کشورمان به ایده ای نو جهت ارائه، پرداخته شده است. که خود با گسترش صنعت پرورش صدف و صادرات آن به خارج از کشور باعث ایجاد برندی با کیفیت برای کشور شده و همچنین باعث رونق پرورش آبزیان کشور و صادرات می شود.