بیمه عمر چیست؟
بیمه عمر یا همان بیمه زندگی یکی از زیر شاخه های بیمه اشخاص است؛ بیمه عمر دارای رشته های گوناگونی مانند بیمه های تمام عمر، بیمه عمر زمانی، بیمه های مختلط عمر و پس انداز، انواع طرح های آتیه برای کودکان، بیمه های مستمری، بیمه های بازنشستگی و بیمه های عمر گروهی است.
یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری بلندمدت نیز بیمه عمر است؛ و در مقایسه با سرمایه گذاری در بانک دارای مزایای بسیاری است.
بیمه تأمین اجتماعی
بیمه تأمین اجتماعی تحت نظارت سازمان تأمین اجتماعی ایران به عنوان یک بیمه گر اجتماعیِ عمومی و غیردولتی، وظیفه پوشش اجباری بیمه برای کارگران و کارمندان را به عهده دارد. همچنین این سازمان برای صاحبان مشاغل آزاد پوشش اختیاری بیمه تأمین اجتماعی ارائه می نماید.
تعهدات و خدمات بیمه تأمین اجتماعی
تعهدات بیمه تأمین اجتماعی براساس قوانین و استانداردهای سازمان های بین المللی کار و تأمین اجتماعی تعیین شده است. مهم ترین تعهدات و خدمات این سازمان عبارتند از:
آیا خرید بیمه عمر با وجود داشتن بیمه تأمین اجتماعی نفعی برای ما دارد؟
بیمه عمر دارای ماهیت متفاوتی نسبت به بیمه تأمین اجتماعی است. بیمه تأمین اجتماعی بیشتر ظرفیت خود را در بخش درمانی صرف می نماید و بخش اعظمی از مبلغ دریافتی به عنوان حق بیمه به هزینه های درمانی اختصاص داده می شود.
یکی از مهم ترین تفاوت های بیمه عمر و تأمین اجتماعی مبحث بازنشستگی است؛ در بیمه تأمین اجتماعی حتما باید مدت خدمت بر اساس جداول مشاغل به پایان برسد.اما در بیمه عمر واریز 5 سال حق بیمه برای و استفاده از خدمات مستمری و بازنشستگی کافی ست، بیمه های عمر دارای قراردادهای 5 تا 30 ساله هستند و اگر حداق این دوران را طی کنید نیز می توانید بازنشسته شوید.
یکی دیگر از تفاوت های بیمه عمر و تأمین اجتماعی در مورد فوت و یا ابتلا به امراض خاص است؛ در بیمه عمر در صورت فوت و یا بروز امراض خاص و پیوند اعضای اصلی بدن مبلغ قابل توجهی به بیمه گذار یا بازماندگان او پرداخت خواهد شد؛ در صورتی که در بیمه تامین اجتماعی تنها هزینه کفن ودفن پرداخت می شود.
جدول مقایسه بیمه عمر و بیمه تامین اجتماعی
تفاوت های حقوق بازنشستگی در بیمه عمر و بیمه تأمین اجتماعی
بیمه عمر نیاز به آزمایش پزشکی دارد؟
در بیشتر شرکت های بیمه بعد از تکمیل فرم درخواست بیمه عمر توسط متقاضی، آن فرم توسط پزشک معتمد بررسی شده و بر اساس پاسخ های درج شده در بخش مربوط به سلامتی و سوابق بیماری در مورد نیاز به انجام معاینات پزشکی و یا آزمایشات تصمیم گیری خواهد شد.
لازم به توضیح است که در صورت نیاز به آزمایش، هزینه های آزمایش به عهده شرکت بیمه خواهد بود؛ مگر آنکه به دلایل پزشکی و یا عدم تمایل متقاضی قرارداد منعقد نشود، در این حالت هزینه ها به عهده فرد خواهد بود.