بیمه تکمیلی به دو صورت بیمه تکمیلی گروهی و بیمه تکمیلی انفرادی توسط شرکت های مختلف بیمه ارائه می شود.با توجه به اهمیت بالای بیمه تکمیلی در جبران هزینه های درمانی، اکثر سازمان ها، موسسات، شرکت های خصوصی و دولتی، کارمندان خود و افراد تحت تکفل شان را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می دهند.در این بیمه هزینه های بیمارستانی و جراحی ناشی از بیماری و حوادث احتمالی و سایر پوشش های اضافی درمانی، بر اساس شرایط بیمه نامه تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
بیمه تکمیلی گروهی برای کارگاه های زیر 50 نفر
در گذشته فقط شرکت ها یا کارگاه های بالای 50 نفر می توانستند از بیمه تکمیلی گروهی استفاده کنند. (منظور از 50 نفر مجموع تعداد کارکنان به اضافه اعضای خانواده آن هاست)اما اخیرا قانون جدیدی در این باره تصویب شده است که بر اساس آن شرکت های بیمه می توانند بیمه تکمیلی را برای گروه های زیر 50 نفر نیز ارائه نمایند.
از نظر پوشش های بیمه ای، این بیمه تفاوت چندانی با بیمه تکمیلی گروهی بالای 50 نفر ندارد، اما از نظر مبلغ حق بیمه و سقف تعهدات درمانی، این بیمه ها با هم متفاوت هستند.البته در حال حاضر تعداد کمی از شرکت های بیمه این نوع از بیمه تکمیلی گروهی را ارائه می دهند. شرکت هایی مثل بیمه ملت و بیمه حافظ.
شرایط بیمه تکمیلی گروهی برای کارگاه های زیر 50 نفر
در زمان صدور بیمه نامه درمان تکمیلی گروهی برای گروه های زیر 50 نفر، شرکت های بیمه و بیمه گذاران موظف هستند شرایط زیر را رعایت کنند:
نحوه استفاده از بیمه تکمیلی گروهی
1- بیمه شده می تواند با مراجعه به شرکت بیمه، معرفی نامه ای را جهت ارائه به مرکز درمانی طرف قرارداد بیمه دریافت کند. در این حالت بیمه شده در زمان مراجعه به بیمارستان، فقط باید فرانشیز هزینه های درمانی را پرداخت کند و مابقی آن توسط شرکت بیمه پرداخت خواهد شد.
2- در صورت عدم ارائه معرفی نامه در زمان مراجعه به یکی از بیمارستان های طرف قرارداد، بیمه شده باید هزینه های لازم را شخصا پرداخت کرده و پس از آن برای دریافت هزینه ها به شرکت بیمه مراجعه کنند. بیمه شده باید صورت حساب بیمارستانی، نظریه پزشک معالج در خصوص بیماری و همچنین شرح معالجات انجام شده را به بیمه ارائه دهد. در این حالت هزینه های انجام شده به جز مبلغ فرانشیز، به بیمه شده پرداخت خواهد شد.
3- در صورت مراجعه به یکی از مراکز درمانی غیر طرف قرارداد، بیمه شده باید پس از پرداخت هزینه های درمانی با مدارک ذکر شده به شرکت بیمه مراجعه کند. در این حالت شرکت بیمه هزینه های انجام شده را بر اساس سقف تعهدات خود به شخص پرداخت خواهد کرد.
4- همچنین بعضی از شرکت های بیمه مثل بیمه ایران در مراکز درمانی طرف قرارداد خود، سامانه الکترونیکی را برای مشتریانشان طراحی کرده اند. به این صورت که بیمه شده در زمان مراجعه به این بیمارستان ها با ارائه کد ملی خود می توانند از خدمات درمانی مربوطه استفاده کنند بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری به بیمه برای دریافت معرفی نامه داشته باشند.
باید بدانید که بیمه گذار موظف است حداکثر تا 5 روز بعد از زمان بستری شدن خود یا هر کدام از بیمه شدگان در بیمارستان و قبل از ترخیص، شرکت بیمه را مطلع سازد.