ادامه استفاده از داروی ضد مالاریا در هند با وجود اخطار سازمان جهانی بهداشت:
یک روز پس از آنکه سازمان جهانی بهداشت آزمایش داروی هیدروکسی کلروکین (داروی ضد مالاریا) را بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا متوقف کرد، شورای تحقیقات پزشکی هند اعلام کرد که استفاده از این دارو به عنوان یک داروی پیشگیری، در هند ادامه خواهد داشت.
به گزارش نشریه (تایمز او ایندیا)، شورای تحقیقات پزشکی هند که وظیفه مدیریت مقابله با ویروس کرونا در هند را بر عهده دارد، گفت: تحقیقات و نظارت ها بر روی این دارو در هند نشان داد که استفاده از آن به عنوان یک روش درمانی پیشگیری دارای عوارض عمده نیست.
بالرام بارگاوا رییس این شورا گفت: حالت تهوع، استفراغ و تپش قلب در استفاده از این دارو مشاهده شده است. با در نظر گرفتن فواید و همچنین ریسک استفاده از این دارو، ما به این نتیجه رسیدیم که کادر درمانی هند می توانند از هیدروکسی کلروکین استفاده کنند. با این وجود کادر درمان باید همچنان تجهیزات محافظتی خود را با دقت بپوشند.
این شورا هفته گذشته اعلام کرد که همه کارکنان بخش های بهداشتی در بیمارستان ها و برخی پرسنل در خط مقدم مقابله با کرونا، اکنون می توانند این دارو را به مدت چند هفته تحت نظارت دقیق پزشکی مصرف کنند.
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد پس از انتشار چند تحقیق که امن بودن استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین را زیر سوال می برد و همچنین در مواردی خطر مرگ بیماران را افزایش می دهد، استفاده از آن بر روی بیماران مبتلا به کرونا را متوقف کرده است.
با این وجود، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هفته گذشته طی اظهاراتی اعلام کرد که وی در حال مصرف هیدروکسی کلروکین به عنوان یک داروی پیشگیری است.
سازمان های کنترل دارو و غذای آمریکا، کنترل دارویی اتحادیه اروپا و وزارت بهداشت کانادا در خصوص اثرات منفی استفاده از این دارو مانند ضربان قلب غیر طبیعی و بسیار سریع اخطار داده اند.
هند بزرگ ترین تولید کننده قرص هیدروکسی کلروکین در جهان است. این کشور ماه گذشته صادرات این دارو را ممنوع کرده بود اما پس از درخواست آمریکا، هند مجبور به لغو ممنوعیت صادرات آن شد.اکنون هند این دارو را به بیش از 50 کشور جهان صادر می کند.
وزارت بهداشت هند تجویز (هیدروکسی کلروکین 400 میلی گرم)برای یک روز و (هیدروکسی کلروکین 200 میلی گرم) برای دو روز به همراه مصرف پنج روزه داروی (ازیترو مایسین 500 میلی گرم) را برای بیماران کرونایی که حال آن ها بسیار وخیم باشد، توصیه کرده است.