اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

برای سرمایه گذاران علی الخصوص تحلیلگران بنیادی در بازار سهام، اینکه سهام بالاتر و یا پایین تر از ارزش ذاتی خود قیمت گذاری شده است، بسیار مهم است و تحلیلگران بنیادی با محاسبه ارزش ذاتی و مقایسه آن با ارزش بازاری، تصمیماتی در خصوص خرید، فروش یا نگهداری سهم می گیرند.

ارزش ذاتی یکی از پارامترهای مهم در تحلیل بنیادی می باشد و تحلیلگران بنیادی با محاسبه ارزش ذاتی و مقایسه آن با ارزش بازاری، تصمیماتی در خصوص خرید، فروش یا نگهداری سهم می گیرند.

اما ارزش بازاری و ارزش ذاتی یک سهام چیست؟چرا بین قیمت بازاری سهام و ارزش ذاتی آن تفاوت وجود دارد؟ در ادامه به بررسی این سوالات خواهیم پرداخت.

ارزش بازاری و ارزش ذاتی سهام
ارزش ذاتی یک سهم: ارزش ذاتی یک سهم در واقع همان ارزش واقعی سهام یک شرکت می باشد، که بر اساس صورت های مالی، پتانسیل رشد شرکت و دارایی های مشهود و نامشهود آن شرکت به دست می آید.

ارزش بازار یک سهم: ارزش بازاری یک سهم قیمتی می باشد که یک سهم در بازار دارد و بر اساس آن قیمت معامله می شود.

ارزش بازار یک سهم

تفاوت قیمت بازاری سهام و ارزش ذاتی آن
ارزش ذاتی یک سهم معمولا مساوی با ارزش بازارش نیست. سرمایه گذاران و تحلیلگران بنیادی هم با استفاده از تفاوت در قیمت ذاتی و قیمت بازار اقدام به خرید یا فروش سهام می کنند.

اگر سهامی کمتر از ارزش ذاتی خود در حال خرید و فروش باشد، ارزش بازاری آن سهم کمتر از ارزش ذاتی اش می باشد و تحلیلگران بازار سرمایه در این حالت اقدام به خرید آن سهم می کنند.

در صورتی که سهامی کمتر از ارزش ذاتی خود در حال خرید و فروش باشد این معنی را می رساند که سهام با یک تخفیف زیادی نسبت به ارزش ذاتی آن در حال معامله می باشد.

به سهامی که کمتر از ارزش ذاتی سهام خود در حال معامله باشد یعنی ارزش بازاری آن کمتر از ارزش ذاتی آن باشد undervalue می گویند و به سهامی که بیشتر از ارزش ذاتی اش در حال خرید و فروش باشد overvalue می گویند.

به اختلاف بین ارزش ذاتی سهام و قیمت بازاری آن، حباب می گویند. این حباب ایجاد شده می تواند مثبت و یا منفی باشد به این صورت که:

  • اگر سهمی قیمت بازاری اش بیشتر از ارزش ذاتی آن باشد حباب مثبت دارد و چون این سهم به اندازه اختلاف بین ارزش ذاتی سهام و ارزش بازاری خود گران تر در حال معامله است باید فروخته شود.
  • اگر سهمی قیمت بازاری اش کمتر از ارزش ذاتی اش باشد، حباب منفی دارد و چون این سهم به اندازه ی اختلاف بین ارزش بازاری و ارزش ذاتی اش ارزان تر در حال معامله است باید خریداری شود.

خرید یک سهم با ارزش ذاتی بالاتر از ارزش بازاری
در بازار سرمایه یا هر بازار دیگری دیر یا زود، ارزش بازاری به سمت ارزش ذاتی میل خواهد کرد، زمانی که شما یک سهم با ارزش ذاتی بالاتر از ارزش بازاری را خریداری میکنید دیر یا زود دیگران هم به این اختلاف پی میبرند و سعی در خرید این سهم ارزنده دارند.

زمانی هم که تقاضا برای آن سهم افزایش پیدا کند قیمت بازاری سهم هم بالا میرود تا به ارزش واقعی خود نزدیک شود و این موضوع باعث ایجاد صف خرید می شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
عبدالحمید جوکار :
با سلام و عرض ادب.بنده تعداد۱۳سهم ازکارخانه کابل سازی تک که پدرم درسال ۱۳۳۵ خریداری کرده بوددارم که ارزش اسمی آن ۴۰۰تومان است.می خواستم بدانم ارزش واقعی آن چقدر است.سپاسگزارشما
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)

نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>