اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

NAV مخفف کلمه انگلیسی ( Net Asset Value) به معنای ارزش خالص دارایی است. به عبارتی دیگر NAV نشان دهنده کل خالص ارزش دارایی های یک شرکت و یا صندوق سرمایه گذاری است. این شاخص معیاری استاندارد شده قلمداد می شود که می توان از آن به منظور انجام مقایسه عملکرد شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری استفاده کرد. به عبارت دیگر ارزش دارایی های خالص، شاخصی در بورس اوراق بهادار است که برای ارزش یابی و برآورد ارزش ذاتی دارایی های شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری، استفاده می شود.

ارزش خالص دارایی (NAV) چگونه محاسبه می شود؟
ارزش خالص دارایی، ارزش خالص یک صندوق یا شرکت را نشان می دهد و بر اساس کل دارایی های مجموعه و کل بدهی های آن محاسبه می شود. بدین ترتیب که ارزش کل دارایی ها منهای کل بدهی های آن مجموعه، برابر است با ارزش خالص دارایی ها یا NAV آن مجموعه.

NAV = بدهی ها - ارزش کل دارایی ها

ارزش خالص دارایی به ازای هر سهم (NAVPS) چگونه محاسبه می شود؟
جهت ارزش یابی هر واحد صندوق یا سهام شرکت سرمایه گذاری، باید خالص ارزش دارایی به ازای هر سهم (Net Asset Value Per Share) را محاسبه کنیم که از فرمول زیر استفاده میکنیم.

خالص ارزش دارایی به ازای هر سهم

سایر روش ها برای محاسبه ارزش خالص دارایی (NAV)
روش اول:
NAV = ارزش افزوده سرمایه گذاری ها + بهای تمام شده حقوق صاحبان سهام
روش دوم:
NAV = ارزش روز بدهی ها- (مجموع ارزش روز دارایی های جاری + ارزش روز سرمایه گذاری ها + ارزش روز دارایی های جاری)

روش سوم:
NAV = ارزش افزوده دارایی های غیرجاری + سرمایه در گردش خالص + ارزش افزوده سرمایه گذاری ها

محاسبه NAV در صندوق های سرمایه گذاری
بخشی از دارایی های صندوق های سرمایه گذاری به سهام شرکت ها اختصاص یافته که با نوسان روزانه سهام، افزایش یا کاهش می یابند. علاوه بر این، سود سهام تقسیم شده توسط شرکت ها نیز به منابع صندوق اضافه شده و ارزش دارایی های آن و به طبع آن، ارزش واحدهای خریداری شده را افزایش می دهد.

ارزش خالص هر واحد صندوق در انتهای هر روز و بر اساس قیمت پایانی دارایی های آن محاسبه و از طریق سایت اختصاصی صندوق گزارش می شود.

همان طور که اشاره شد اگر بدهی های صندوق که شامل بدهی به کارگزاری ها بابت خرید سهام و بدهی به ارکان صندوق می شود را از دارایی های صندوق کم کنیم، ارزش خالص کل دارایی های صندوق به دست می آید. حال اگر حاصل را بر تعداد کل واحدهای صندوق (واحدهای سرمایه گذاری نزد سرمایه گذاران) تقسیم کنیم، ارزش خالص هر واحد یا NAV هر واحد صندوق به دست می آید. بدین ترتیب NAV صندوق، ارزش سهام هر سهم صندوق را نشان می دهد که باعث می شود معاملات در صندوق سهام آسان تر شود و هم چنین معیاری مهم در جهت تصمیم گیری مناسب در انتخاب صندوق سرمایه گذاری محسوب شود.

ارزش خالص هر واحد

NAV صدور چیست؟
به مبلغی که سرمایه گذاران برای خرید واحدهای جدید صندوق پرداخت می کنند، NAV صدور گفته می شود و اندکی بیش تر از ارزش خالص هر واحد (NAV هر واحد) است. این تفاوت به این دلیل است که مدیر صندوق در خرید اوراق بهادار جدید باید هزینه ای را بابت کارمزد پرداخت کند و برای اینکه این کارمزد به سرمایه گذاران قدیمی تحمیل نشود، از سرمایه گذاران جدید دریافت می شود.

نکته:
ارزش خالص دارایی های هر روز یک صندوق سرمایه گذاری در پایان روز معاملاتی بعد از آن محاسبه می شود.

NAV ابطال چیست؟
چنانچه سرمایه گذاری به پول نقد نیاز داشته باشد و قصد فروش واحدهایش را کند، قیمت واحدها به صورت NAV ابطال محاسبه می شود. قیمت هر واحد در زمان ابطال با فرض کسر هزینه های مربوط به معاملات از بهای فروش دارایی های سبد، تعیین می شود و مبنای خالص پرداخت به شخص قرار می گیرد؛ یعنی هزینه کارمزد معاملات فروش، در نظر گرفته می شود و از ارزش خالص هر واحد کسر می گردد. بدین ترتیب NAV ابطال معمولاً کمتر یا مساوی NAV هر واحد است.

بنابراین قیمت صدور و ابطال واحدها نیز بر اساس NAV تعیین شده و همسو با تغییرات آن نوسان می کند. در نهایت سود یا زیان هر سرمایه گذار از محل تغییر ارزش واحدهای صندوق مشخص می شود.

نکته:
NAV صدور و ابطال یک واحد سرمایه گذاری بر اساس ارزش خالص دارایی های آن صندوق در روز کاری پس از اعلام درخواست است. NAV صدور و ابطال یک واحد سرمایه گذاری از یک صندوق معین در یک روز مشخص باهم برابر نیستند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>