حال باید دید که چرا آحاد مردم درخصوص ورود به این بازار اظهار تمایل می نمایند. دراین قسمت تنها به ذکر چکیده ای از عوامل موثر در این امر خواهیم پرداخت:
نبود حد سرمایه مجاز:
به نحوی که هر فردی با هر میزان سرمایه امکان ورود به این بازار را خواهد داشت. به عنوان مثال دربازار سرمایه شما به راحتی می توانید با مبلغ یک میلیون ریال بخشی ازسهام یک شرکت بزرگ و معتبر را خریداری نمائید. اما اگر بازار بورسی وجود نمی داشت، به سختی می توانستید درشرایط عادی با این مبلغ حرکت اقتصادی خاصی را انجام دهید
قابلیت نقد شوندگى بالا:
که موجب گردیده تا درشرایط عادی ورود و خروج شما به این بازار در کمتر از چند روز فراهم گردد. که یقینا با توسعه الکترونیکی بازار (که مقدمات آن درحال اجرا است) این مدت می تواند حتی به چند ساعت تقلیل پیدا نماید که تقریبا چنین وضعیت مشابهای به ندرت درسایر رویه های سرمایه گذاری یافت مى شود.
بازده بالاتر:
از منابع پربازده شناخته شده در بازارهای مشابه، با در نظر گرفتن ریسک بهینه.
تب گسترش این بازار:
که به عنوان عاملی نادیدنی (همانند تب طلا در ایالات متحده)، بازار امروز ایران را فرا گرفته است و همچنان تا ظرفیت نهایی و تعادل، گام های بسیار بزرگی را در پیشروخواهد داشت. علی رغم عدم تنوع دربازار بورس ایران، درعین حال منابع کسب سود دراین بازار بسیار متنوع است، به نحوی که یک سهم خریداری شده می تواند برای دارنده آن، به طرق گوناگون سود ایجاد نماید که از آن جمله می توان به انواع افزایش سرمایه، ما به التفات قیمت خرید با قیمت روز، سود نقدی و … اشاره داشت
ظرفیت های باز موجود:
نحوی که علیرغم تمام رشدهای این بازار همچنان ظرفیتهای رشد فوق العاده بکر و دست نخوردهای وجود دارد، که سیاستهای خصوصی سازی دولت نیز به عنوان یکی از اهداف کلان اقتصادی در واقع تقویت کننده این موضوع می باشد.