رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران امروز در یادداشتی به مناسبت روز جهانی کارگر به موانع پیش روی کسب و کار ها اشاره کرد و افزود: «در روز هایی که سایه کرونا بر سایه تحریم افکنده شده و هر دو بر سر اقتصاد ایران سنگینی می کنند، اتحاد و همت همه جانبه گروه های فعال در میدان کسب و کار ضرورت بیشتری پیدا کرده است. همه ذی نفعان باید هدف اصلی را بدون پرداختن به اختلافات و نیرو های بازدارنده، دنبال کنند تا برایند مثبتی در جهت گرداندن چرخ اقتصاد ایجاد شود. برای تحقق «جهش تولید» مطابق با رهنمود های مقام معظم رهبری، نیاز به تلاشی مضاعت برای از میان برداشتن موانع، احساس می شود؛ چه اینکه در ماه های اخیر «کرونا» به عنوان سومین چالش بزرگ از راه رسیده و کسب وکار ها را به چالشی سخت تر از قبل گرفتار ساخته است. پیش از این، دو مانع دیگر یعنی «فضای نامساعد کسب وکار» و «تحریم های ظالمانه» سد راه فعالیت های اقتصادی قرار گرفته بود و اقتصادگردانان برای عبور از این دست انداز ها دشواری های زیادی را متحمل می شوند. مانع جدید، مشکلات پیش بینی نشده ای را به مسائل قبلی اضافه کرده که قرار است با بسته های حمایتی در نظر گرفته شده از سوی دولت، از این مسائل عبور کنیم.»
غلامحسین شافعی پیش از این نیز در نامه ای به رئیس جمهور پیشنهاد ها و راهکار های پارلمان بخش خصوصی مشتمل بر سی بند برای شش ماهه نخست سال جاری به دولت ارائه کرد که مسائلی در حوزه مالیات، بیمه، تسهیلات بانکی، مجوز کسب وکار، دولت الکترونیک و... را در بر می گرفت.
در این شرایط به نظر می رسد، اگر دولت به سی پیشنهاد پارلمان بخش خصوصی عمل کند، شاید بتوان جلوی رشد بیکاری در عصر کرونا را گرفت، زیرا هیات محترم وزیران در مصوبه مورخ یازدهم فروردین 99، به شماره 1677/ت 57435 ه، بخش ها و کسب وکار های اقتصادی مشمول انواع حمایت ها را در ده طبقه شغلی در نظر گرفته که بیشتر، اصناف و مشاغل را در برمی گیرد و بر اساس آن، حمایت از کسب وکار های تولیدی عمدتاً مغفول مانده است.
از مهم ترین پیشنهادهای ارائه شده می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
منبع: تابناک