به نقل از گاردین، با گسترش موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر اروپا، آمریکا و مناطقی از آفریقا، ترس از آن در تمام سیستم مالی بین الملل احساس می شود.
تلاش های مقامات چین برای مهار شیوع این ویروس با شکست مواجه شده و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در هر چهار قاره، حداقل شش کشور مواردی از ابتلا به این ویروس را گزارش داده اند.
قیمت نفت برای اولین بار از تابستان 2017 به زیر 50 دلار در هر بشکه سقوط کرده و بازار سهام با از دست دادن 5 تریلیون دلار، شاهد بدترین هفته خود بوده است. ارزش شرکت های حاضر در این بازار 11 درصد سقوط کرده است.
کاهش ارزش سهام به پایین ترین حد از زمان بحران مالی 2008 باعث هجوم برای خرید سرمایه های ایمن مثل اوراق قرضه و طلا شده است. نرخ بهره اوراق قرضه خزانه داری آمریکا به پایین ترین حد رسیده است.
وسعت ترس ایجاد شده از مختل شدن اقتصاد جهان باعث پاسخ بانک های مرکزی شده است. مارک کارنی، رئیس بانک مرکزی انگلیس گفت اقتصاد جهان در سال جاری میلادی پایین تر از حد انتظار خواهد بود که ضربه سختی به اقتصاد این کشور خواهد زد.
وی اشاره کرد پایین آوردن نرخ بهره اقدام بعدی این بانک برای حمایت از تجارت و اطمینان مصرف کنندگان خواهد بود چون اگر اقتصاد جهان کند تر از اقتصاد انگلیس باشد، بر اقتصاد این کشور تأثیر می گذارد ولی تأکید کرد اقتصاد انگلیس در حال حاضر در شرایط خوبی به سر می برد.
هنوز تأثیر شیوع ویروس بر تک تک اقتصادهای جهان مشخص نیست ولی اگر کارخانه های چین و ژاپن بسته شوند چه اتفاقی می افتد؟ بسته شدن کارخانه های چین عرضه قطعات صنعتی حیاتی به سایر دنیا را مختل خواهد کرد.
ژاپن همین الان هم مدارس خود را تعطیل کرده و شاید دستور تعطیل شدن تجارت و کارخانه هایش را برای جلوگیری از گسترش این ویروس بدهد.