اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

رکود اقتصادی واژه ای ناخوشایند است که این روزها زیاد تکرار شده و با آن برخورد داشته اید. اما رکود به معنی افزایش قیمت ها و کسادی بازار و شرایط نامطلوب اقتصادی نیست. رکود در واقع، کاهش سرعت رشد تولید یا ناخالص داخلی(GDP) است که منجر به کاهش به کارگیری نیروی کار و سرمایه می شود.

تعریف:
رکود به شرایطی گفته می شود که فعالیت های اقتصادی با کاهش زیادی روبرو شود و با کاهش تقاضای کالاها تولید کنندگان مجبور به تولید کمتر خواهند شد. به این ترتیب کارگران بسیاری بیکار خواهند شد.

چرا رکود اقتصادی به وجود می آید؟
مشکل اصلی امروز اقتصاد ما مدیریت است. زیرا با درآمدهای ارزی بالایی که کشور ما دارد به خوبی از آن استفاده نمیکنیم و عواملی مانند علل سیاسی، سوء مدیریتها و… مانع از مدیریت صحیح این بخش می گردد. سیاست های مالی نامتناسب با اقتصاد ایران از دیگر موارد ایجاد رکود است. لازم است بدانید وجود سیاست های نامناسب می تواند مبدا خیلی از نارسائیها و مشکلات اقتصاد باشد. برای مثال سیاست ها باید به گونه ای باشد که به افزایش تولید داخلی منجر شود و تنها مشوق بخش بازرگانی و تجارت نباشد.

مورد بعدی به کار نگرفتن ظرفیت های موجود اقتصادی و تبدیل آن به اشتغال کامل، که با نگاه به ظرفیتهای موجود اقتصاد کشور و وضعیت شاخصهای بیکاری و تولید، این موضوع روشن می گردد.

آخرین مورد در این بحث تحولات سیاسی ست که امروزه با توجه به سیاست های امریکا در قبال تحریم ایران و فشار های اقتصادی این امر به خوبی قابل لمس است.

راهکار خروج از رکود چیست؟
اول تقویت پول ملی:
در شرایط فعلی تقویت پول ملی در کوتاه مدت باعث رشد تولید ملی خواهد شد و باعث عبور از وضعیت فعلی می گردد.

دوم تقویت بخش تولید:
اگر تولید در اقتصاد رشد کند و در نتیجه بتوانیم تولیداتمان را صادر کنیم، ارز را به کشور وارد کرده و در نتیجه ی عرضه ی ارز در داخل کشور باعث کاهش قیمت ارز و در نتیجه تقویت پول ملی می گردد. این مورد به مردم نیز بستگی دارد، چرا که با حمایت از کالای داخلی و البته اقزایش کیفیت از جانب تولبد کنندگان چرخ اقتصاد کشور خواهد چرخید و بسیاری از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم رفع خواهد شد.

سوم ایجاد ثبات مالی و تداوم سیاست های مربوطه:
ایجاد ثبات مالی و تداوم سیاست های مربوطه که منجر به مهار تورم خواهد شد و به منظور ایجاد انگیزه برای پس انداز و سالم سازی بازار سرمایه، به بهترین وجه ممکن اختصاص دهد و سیاست های تجاری و ارزی مناسبی را اتخاذ کنند که صادرات غیر نفتی را توسعه بخشیده و قدرت رقابت بین المللی بالا رود.

چهارم از بین رفتن فساد مالی و اداری:
این امر با نظارت و رسیدگی قانونی دولت بر سازمان ها و ارگان های دیگر انجام خواهد گرفت. این موضوع باعث می شود که سرمایه های جامعه و بخشی از درآمد دولت در دست عده ای سود جو قرار گیرد و همچنین باعث شود نیمی از این سرمایه ها به هرز رود.

پنجم تقویت سیستم مدیریت اقتصادی کشور و تعویض مدیران و مسئولان ناکارا و غیر متخصص.

ششم اصلاح قوانین صادرات و واردات بخش خصوصی.

راه حل رکود
در شرایط رکودی دولت ها می توانند با اعمال سیاست های پولی و مالی مناسب، سرمایه گذاری و تقاضا را در جامعه اقزایش دهند. دولت با افزایش مصرف و سرمایه گذاری خود می تواند تقاضا را افزایش داده و همچنین با تغییر نرخ بهره، انگیزه سرمایه گذاری را در بین افراد بالا ببرد.

اما لازم به ذکر است سیاست های پولی و مالی نیز عوارض خاص خود را به همراه دارند. باید بهترین سیاست ها در بهترین زمان اتخاذ شود تا مشکل حل شود و کمترین اثر سوء را در آینده داشته باشد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>