اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

تجارت ایران و چین
تجارت ایران و چین از زمان طرح توافق نامه جامع اقدامات معامله هسته ای ایران با قدرت های جهانی که در سال 2015 امضا شده بود در حال توسعه است. طبق گفته علی اصغر خاجی سفیر ایران در چین، کشور چین در حال حاضر نه تنها بزرگ ترین شریک تجاری ایران است، بلکه یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاران در کشور ما نیز می باشد. و براساس اطلاعات منتشر شده صادرات ایران به چین در سال میلادی گذشته درحدود بیش از 25 درصد افزایش یافته بود.

خاجی همچنین در آن زمان به قرارداد 4/8 میلیارد دلاری شرکت ایران، فرانسه و چین برای به دست آوردن فاز 11 میدان عظیم گاز پارس جنوبی با شرکت 30 درصدی سهام چینی اشاره کرده بود.

از جمله قراردادهای مهم دیگر می توان به قرارداد تیرماه سال 1396 چین با ایران برای تأمین برق خط راه آهن 926 کیلومتری از تهران تا شمال شرقی مشهد در استان خراسان رضوی با وام 1٫5 میلیارد دلاری اشاره کرد. که این اولین سرمایه گذاری خارجی در یک پروژه ایرانی پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بوده است.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین نیز در طی سفر خود به ایران پس از توافق هسته ای سال 2015، از یک برنامه گسترده 25 ساله برای افزایش تجارت دوجانبه با ایران در دهه های آینده به ارزش 600 میلیارد دلار خبرداده بود.

همچنین به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی در دی ماه 1396 رئیس کل بانک مرکزی ایران و معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین در مذاکرات خود بر ضرورت گسترش همکاری های بانکی بین دو کشور و کاهش وابستگی به دلار و تکیه بر ارزهای محلی در مبادلات تجاری، به عنوان فصل مشترک روابط بانکی ایران و چین تأکید کردند.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در 20 خرداد 1397 نیز چهار سند همکاری امضا کردند. این چهار سند عبارت اند از:

  • یادداشت تفاهم برنامه مشترک تحقیقاتی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت علوم و فناوری جمهوری خلق چین
  • یادداشت تفاهم بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین در زمینه همکاری در پیشگیری و مبارزه با تولید غیرقانونی، قاچاق و سوء مصرف مواد مخدر، داروهای روان گردان و پیش سازها
  • تفاهم نامه فی مابین سازمان بورس و اوراق بهادر، ایران و کمیسیون قانونگذاری اوراق بهادار چین برای همکاری متقابل و کمک فنی
  • یادداشت تفاهم همکاری فیمابین وزارت امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات جمهوری خلق چین بر تشکیل برنامه همکاری مشترک دو جانبه ایران - چین در چارچوب ابتکار طرح کمربند و راه

بنابر آخرین اطلاعات منتشرشده، جابه جایی ارز بین ایران و چین در بهمن ماه 1396 به مبلغ 3، 849٫27 میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل 16٫93 درصد افزایش داشته است.

همانطور که در اینفوگرافی زیر که مربوط به ارزش صادرات سال 96 می باشد، می بینید بیشترین مقدار صادرات ارز مربوط به کشور چین است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>