اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

تجزیه و تحلیل آمار واردات و صادرات ایران برای کسب و کارهای داخلی و خارجی مهم است تا از این طریق بتوانند بازار هدف خود را در ایران شناسایی کنند. تجار با نگاهی به این اعداد، توانایی خود را در فروش محصولات با توجه به شرایط کنونی بازار تخمین می زنند.

در چند دهه پیش، کشورهای اروپایی بزرگ ترین شریک تجاری ایران بوده اند. با این حال، طی دهه گذشته، کشورهای آسیای شرقی تبدیل به بزرگ ترین صادرکنندگان به کشور ایران شده اند. هم اکنون کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران به ترتیب شامل کشورهای چین با 13 میلیارد و 216 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 10 میلیارد و 67 میلیون دلار، جمهوری کره با 3 میلیارد و 717 میلیون دلار، ترکیه با 3 میلیارد و 193 میلیون دلار، آلمان 3 میلیارد و 83 میلیون دلار و همچنین سایر کشورها 21 میلیارد و 26 میلیون دلار بوده است.

در اینجا، ما نگاهی به تامین کنندگان پیشرو ایران و محصولاتی که در بالای فهرست کالاهای وارداتی قرار دارند، و بیشترین حجم واردات ایران در چند ماه اخیر را شامل می شوند، می اندازیم. با شرکت سپاهان همراه ارائه دهنده خدمات ترخیص کالا، واردات کالا از چین، واردات کالا از دبی و حمل هوایی و حمل دریایی کالا همراه باشید.

به نقل از یک خبرگزاری رسمی مربوط به تجارت بین المللی، واردات اصلی ایران در چند ماهه اخیر عبارتند از: ماشین آلات غیر الکترونیکی و قطعات خودرو (17 درصد کل واردات)، آهن و فولاد (14 درصد)، مواد شیمیایی و محصولات مرتبط (11 درصد)، وسایل نقلیه حمل و نقل (9 درصد) و ماشین آلات و ابزار الکترونیکی(7درصد).

همچنین با توجه به گزارش های به دست آمده از چندین خبرگزاری رسمی داخلی، بعد از موارد ذکر شده در بالا، عمده ترین کالاهای وارداتی به ایران به ترتیب، ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا و گوشی تلفن همراه بوده است.

این گزارش ها انواع واردات کالا به ایران را در سه ماهه نخست سال جاری به میزان 11 میلیارد و 253 میلیون منتشر کرده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2و 76 صدم درصد کاهش داشته است.

واردات ماشین آلات، وسایل نقلیه حمل و نقل و قطعات خودرو
واردات و ترخیص ماشین آلات و لوازم یدکی خودروی سنگین و سبک در گمرکات ایران و به ویژه در بنادر کشور با سرعت بالایی در حال انجام است. با توجه به اینکه صنعت خودروسازی در دنیا هر روز در حال پیشرفت است و همین امر موجب افزایش سودآوری و اشتغال زایی در کشورها شده است. از این رو مسئولان کشور نیز در جهت پیشرفت این صنعت در کشور تلاش می کنند و به همین منظور در چشم انداز سال 1404 مقرر شده که میزان تولید خودرو سالانه به 3 میلیون دستگاه برسد. طبق آمارهای منتشر شده حدود 1200 واحد تولید قطعه خودرو در کشور فعالیت دارند، اما بیش از 90 درصد تولیدات موجود در بازار وارداتی است. چرا که به دلیل مشکلات زیاد این صنعت در کشور فعالیت بسیاری از تولیدکنندگان قدیمی به حداقل رسیده است یه طوری که بعضی از آنها حذف شده اند و جای خود را به تازه واردها داده اند که البته باید گفت تعداد کمی از این تازه واردها تولیدکننده هستند و اکثرا تاجر قطعه بوده و اقدام به واردات می کنند.

اما از دیگر اقلام عمده وارداتی در این زمینه می توان به جرثقیل های برجی، اجزا و قطعات ماشین آلات سوراخ کردن زمین، قطعات جهت تولید وسایل نقلیه حمل و نقل کالا، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، ماشین های بافندگی تاروپودباف برای پارچه بافی و اجزا و قطعات توربین های بخار اشاره کرد.

واردات آهن و فولاد
به گفته مدیر عامل فولاد مبارکه " در شرایطی که بیشتر صنایع مصرف کننده محصولات مرتبط با فولاد از جمله صنعت ساختمان، خودرو، لوازم خانگی در رکود نسبی به سر می برند، متأسفانه شاهد سیل واردات فولاد به کشور هستیم و همین اندک بازار ضعیف مصرف به راحتی در اختیار محصولات وارداتی قرار گرفته و اکثر تولیدکنندگان داخلی با انباشت کالا در انبار و عدم توفیق در فروش محصولات خود در آستانه تعطیلی یا ورشکستگی قرار دارند."

بررسی های انجام شده در خصوص افزایش واردات آهن و فولاد نشان می دهد دسترسی آسان وارد کنندگان به ارزهای موجود در کشورهای چین و هند و همچنین تعرفه 4 درصدی برای واردات آهن و فولاد، جذابیت خرید این محصولات چینی و هندی را آن هم با قیمت های بسیار پایین افزایش داده است و همین مساله موجب شده است واردات و ترخیص آن به کشور به حدی افزایش یابد که در شش ماهه اول سال جاری که مصرف آهن و فولاد در پایین ترین حد در چند سال گذشته قرار دارد، شاهد رشد 525 درصدی واردات این محصولات باشیم.

واردات مواد شیمیایی و محصولات مرتبط
در ادامه تحقیقات صورت گرفته در خصوص عمده ترین کالاهای وارداتی به ایران، نتایج نشان می دهد واردات و ترخیص مواد شیمیایی و محصولات مرتبط با آن یکی از بزرگ ترین محصولات و مواد اولیه وارداتی به کشور به حساب می آید. مواد شیمیایی دارای طیف بسیار گسترده و متنوعی هستند که در بسیاری از کارخانه های تولیدی برای ساخت محصولات گوناگون به کار می روند. بر اساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران می توان بیان کرد که واردات مواد شیمیایی و ترخیص از گمرک توسط شرکت های ترخیص کار گمرک به کشور در چند سال اخیر بسیار زیاد بوده است و اخیرا 11 درصد کل واردات کشور را در بر گرفته است.

واردات مواد غذایی از جمله ذرت دامی، برنج و لوبیای سویا
به گزارش خبرگزاری رسمی ایانا در چهار ماهه نخست سال جاری مواد غذایی مانند ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی استخوان منجمد گاو ازجمله کالاهای اساسی هستند که بیشترین میزان واردات را در این مدت داشته اند. در این مدت حدود 3 میلیون و 104 هزار تن ذرت دامی وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی نسبت به سال 96 رشد 41 و 80 صدم درصدی داشته است. یکی دیگر از کالاهای اساسی که طی چهار ماهه نخست سال جاری واردات آن افزایش یافته است برنج است که حدود 663 هزار تن از آن به ارزش 675 میلیون دلار به کشور وارد شده است و این کالا در مجموع 4 و 44 صدم درصد از سهم ارزشی کل واردات را شامل می شود. همچنین در حدود 999 هزار تن لوبیای سویا به ارزش 492 میلیون دلار به کشورمان وارد شده و به میزان 3 و 24 صدم درصد از سهم ارزشی کل واردات را به خود اختصاص داده است. علاوه بر مواد غذایی که به آنها اشاره شد جو، قطعات بی استخوان منجمد از نوع گاو و کنجاله و سایر آخال های جامد حتی خرد شده یا به هم فشرده به ترتیب بیشترین میزان واردات را به خود اختصاص داده اند.

واردات گوشی تلفن همراه
با توجه به جدیدترین آمار گمرک از تجارت خارجی ایران، واردات موبایل طی دو ماه اول سال جاری 1.61 درصد از ارزش کل واردات به کشور را به خود اختصاص داده که ارزش دلاری آن 109 میلیون و 250 هزار و 146 دلار است. در واقع با اجرای طرح رجیستری تلفن همراه، میزان واردات رسمی گوشی تلفن همراه در دو ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 163 درصد افزایش داشته است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>