اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

اعتبارسنجی واردکنندگان و صادرکنندگان کالا در کشور، از سال گذشته توسط سامانه رتبه بندی اعتباری صورت می گیرد. کاربران اصلی سامانه را بازرگانان تجارت خارجی کشور، زیرمجموعه های مرتبط وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل می دهند.

موضوع اعتبار سنجی واردکنندگان و صادر کنندگان کالا، از سال گذشته رویه تازه ای پیدا کرده است. وزارت صمت برای کاهش تخلفات در این حوزه که برهم وردن بازار ارز آن را تشدید کرده است، راهکار تازه ای ایجاد کرد. فعالیت های تجاری بازرگانان در داخل کشور براساس وظایف وزارت صمت ساماندهی شده و با تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مصوبات بعدی، اقدامات زیادی درباره این موضوع انجام شد. از اسفندماه سال 96، نخستین مراحل اجرای سامانه رتبه بندی اعتباری بازرگانان عملیاتی شد. برای این منظور سه گروه شاخص شامل شاخص های مربوط به مسئولیت پذیری بازرگانان، توانمندی های مالی و کسب وکار بازرگانان در نظر گرفته شد.

سال گذشته هیئت وزیران مصوبه ای را با موضوع اصلاح آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، تعیین سقف ارزشی واردت و تعداد رشته فعالیت و همچنین نوع آن در مورد کالاهای اساسی، براساس رتبه بندی اعتباری «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری» تصویب کرد.

این مصوبه، سقف واردات سال های اول و دوم را به ترتیب 500 هزار و 2 میلیون دلار تعیین کرده بود، اما برخی بنگاه های اقتصادی که به نام خود کارت بازرگانی نداشتند و دیرتر از مصوبه یاد شده این کارت را دریافت کردند، برای تأمین مواد اولیه و ملزومات خود، با مشکلات زیادی روبرو شدند. به همین دلیل مصوبه جدیدی برای جل این مشکل تصویب شد؛ براساس مصوبه جدید که اصلاحیه مصوبه پیشین بود، سقف ارزشی واردات براساس رتبه بندی اعتباری «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری» تعیین شد. در این مصوبه فقط در صورت عدم امکان رتبه بندی، سقف حداقلی 500 هزار دلار در نظر گرفته شد. همچنین تعداد رشته فعالیت کارت بازرگانی که براساس توافق قبلی وزارت صمت و اتاق بازرگانی برای همه بازرگانان، سه رشته فعالیت تعیین و در مصوبه تیرماه بند مربوط به فهرست آن یعنی تبصره 3 بند 2 ماده 10 آیین نامه حذف شده بود، براساس رتبه بندی اعتباری سامانه مذکور تعیین خواهد شد.

همچنین سقف ارزشی واردات در زمان ثبت سفارش اعمال خواهد شد و در صورت ارائه گواهی مبنی بر نداشتن بدهی گمرکی، سقف تعیین شده به میزان مبلغ وارداتی که بدهی گمرکی آن تسویه شده است، مجددا قابل استفاده خواهد بود. این اصلاحات در حالی است که در مصوبه تیرماه، سقف ارزش واردات به صورت ثابت و بدون امکان افزایش در نظر گرفته شده بود که همان طور که توضیح داده شد، بنگاه های بسیاری به ویژه واحدهای جدیدالتأسیس و نوپا را با مشکلات جدی مواجه کرد.

در مورد کالاهای اساسی نیز با توجه به تصمیم دولت برای ادامه تخصیص ارز 4200 تومانی که کمتر از نصف قیمت واقعی آن است، در مصوبه جدید پیش بینی لازم صورت گرفته تا از تخصیص ارز به بازرگانان فاقد اعتبار جلوگیری شود.

نبود چنین سازوکاری در سال جاری، موجب ایجاد رانت و سوء استفاده گسترده عده ای افراد سودجو شد که به بهانه واردات، اقدام به دریافت ارز کرده و با فروش آن در بازار آزاد، سودهای بادآورده کلان به جیب زدند و اخیراً پرونده تعدادی از آن ها با عنوان اخلال در نظام اقتصادی در حال رسیدگی در دادگاه های ویژه است.

بنابراین از این پس بازرگانان برای ثبت سفارش کالاهای اساسی مشمول ارز دولتی، باید یک حداقل مشخصی از نمره رتبه بندی اعتباری را کسب کرده باشند و در غیر اینصورت مشمول دریافت ارز دولتی نخواهد شد.

یکی از علل طولانی بودن فرایندهای تجاری اعمال ضوابط سخت گیرانه برهمه بازرگانان با هدف کاهش مفاسد است. اعتبار سنجی واردکنندگان و صادر کنندگان کالا و رتبه بندی اعتباری راهکاری پیشرفته برای ایجاد سهولت برای بازرگان با سابقه مثبت است. این موضوع باعث ایجاد انگیزش برای اصلاح رفتار تجاری و ایجاد سابقه واعتبار مثبت می شود.

مطابق با ماده 3 مقرارت قانون صادرات و واردات، اتاق بازرگانی مسئول صدور کارت های بازرگانی است و در نهایت نیز، بررسی و تایید آنها، توسط وزارت صمت صورت می گیرد. این وزاتخانه برای هرچه بهتر انجام شدن روند بررسی کارت های بازرگانی، سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری را راه اندازی کرد تا با جمع آوری و ثبت سیستمی اطلاعات بازرگانان از جمله سوابق تجاری، پرداخت تعهدات ارزی و موارد دیگر، کارت های بازرگانی صادره شده از سوی اتاق های بازرگانی را تایید یا رد کند.

صدور و تمدید کارت بازرگانی همچنان از طریق سامانه کارت بازرگانی هوشمند به نشانی http://cscs.chambertrust.ir و توسط شعب اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور انجام می شود.

سامانه به سفارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت ایجاد شده و یکی از زیرمجموعه های سامانه جامع تجارت کشور محسوب می شود. هدف اصلی از توسعه آن، رتبه بندی اعتباری بازرگانان کشور است. این رتبه در ساماندهی تخصیص ارز، واردات گروه های کالایی به کشور، محاسبه سقف واردات و سایر موارد کاربرد دارد. علاوه برآن، اعتبارسنجی کارت های بازرگانی صادر شده در کشور و تکمیل چرخه تایید کارت در این سامانه انجام می شود.

کاربران اصلی سامانه را بازرگانان تجارت خارجی کشور، زیرمجموعه های مرتبط وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل می دهند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>