ساخت و تولید اسباب بازی در ایران صنعتی جوان به حساب می آید، صنعتی که پیشینه چندانی در کشور نداشته و همین موضوع موجب شده تا کشور ما در گروه کشورهای واردکننده اسباب بازی قرار بگیرد.
شنیده ها حاکی از آن است که درحال حاضر یک چهارم اسباب بازی هایی که در کشور وجود دارد از طریق قاچاق وارد کشور شده است. معضلی که می تواند در سایه تدابیر قانونی و رفع مشکلاتی که در زمینه تعرفه واردات اسباب بازی وجود دارد ساماندهی شود. در واقع اسباب بازی های قاچاق محصولات ممنوعه ای هستند که یا استانداردهای لازم را ندارند یا از نظر فرهنگی در کشور ما نمی توانند مورد قبول واقع شوند.
گمرک چین اعلام کرد صادرات اسباب بازی و وسایل ورزشی چین به ایران در سال 2016 با افزایش حدود 14 برابری نسبت به سال قبل از آن به 141 میلیون دلار رسید.
داده های آماری گمرک چین نشان می دهد صادرات اسباب بازی و وسایل ورزشی چین به ایران در سال 2016 که نخستین سال اجرای توافق هسته ای بوده با افزایش حدود 14 برابری نسبت به سال قبل از آن روبرو شده است.
چین در سال 2015 بالغ بر 10 میلیون دلار اسباب بازی و وسایل ورزشی به ایران صادر کرده بود اما این رقم در سال 2016 به 141 میلیون دلار افزایش یافته است.
صادرات اسباب بازی و وسایل ورزشی چین به ایران در سه ماهه نخست سال جاری میلادی نیز 41 میلیون دلار گزارش شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حدود 3 برابری داشته است. چین در سه ماهه نخست 2016 بالغ بر 13 میلیون دلار اسباب بازی و وسیله ورزشی به ایران صادر کرده بود.
سهم هرکودک ایرانی از خرید اسباب بازی در طول سال را کمتر از 5دلار است. در حال حاضر چین تولید کننده عمده اسباب بازی در جهان است و معادل درآمد نفتی ایران از این حوزه سود می برد.