اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

توجه

وب سایت زینگ هیچ فعالیتی در زمینه نقل و انتقال پول ندارد و این مطلب صرفا جهت آگاهی شما بازنشر شده است. لطفا در مورد انتقال وجه با ما تماس نگیرید.

در این مقاله به بررسی انتقال پول از ایران به عراق خواهیم پرداخت. از زمان خلقت، بشر بر روی زمین همواره به مبادله و نقل و انتقال مشغول بوده است و کم کم تجارت و بازرگانی شکل گرفت و سکه های زر و سیم پدیدار شدند و ابزارهای مالی تکامل یافتند و شکل پیچیده ای به خود گرفتند در این فرایند توسعه ای نقش دو عامل کاملا مشهود و ملموس می باشد:

  • ارتباطات بین خریداران و فروشندگان راحت تر شده و افراد در هر نقطه ای که باشند می توانند به سهولت با هم ارتباط برقرار کنند.
  • عملیات نقل و انتقال پول بسیار پیشرفته و پیچیده شده است و تکنولوژی های جدید نیز در آن اثر گذاشته اند و بر کارایی آن افزوده اند. و در این راستا بانک های داخلی و خارجی عملیات نقل و انتقال پول را انجام می دهند.که در ادامه این نوشتار فرایند نقل و انتقال پول از ایران به عراق را مورد بررسی قرار خواهیم داد و به ذکر انواع روش های آن خواهیم پرداخت.

بررسی تاریخچه نقل و انتقال پول و شکل گیری صنعت بانکداری
برای اولین بار صراف ها با تعیین عیار فلزات مختلف فرایند معاوضه و انتقال آنها را راحت تر کردند شکل ابتدایی بانکداری از سرزمین حکومتی بابل آغاز گردید و در امپراتوری یونان باستان و سرزمین چین نیز صورت ساده ای از بانکداری به وجود آمد.نظام بانکداری با گذر از قرون وسطی و دوران رنسانس صنعتی رفته رفته توسعه پیدا کرد و به شکل امروزی و پیشرفته خود درآمد.

نقش بانک ها در نقل و انتقال پول
بانک ها با ارائه خدمات نوین به فعالان اقتصادی ( تولید کنندگان، صادر کنندگان و…)ثابت کردند که می توانند عمل نقل و انتقال پول را در بین کشورها به خوبی انجام دهند. به طوری که در حال حاضر غالب نقل و انتقال‌ها فقط از طریق شبکه بانکی میسر است و این در مورد انتقال پول از ایران به عراق نیز صادق است.

روش های انتقال پول از ایران به عراق
برای انتقال پول از ایران به عراق راههای متفاوتی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد و هر کدام از روشها را به اندازه کفایت و اهمیت موضوع تشریح خواهیم کرد.

حواله های ارزی
در این حواله ها بانک مبدا در ایران پرداخت مبلغ تعیین شده ای را به بانک کارگزار در کشور عراق می دهد و این حواله توسط کارگزار به حساب شخص یا شرکت اعمال می گردد.

شبکه سوئیفت
حواله های ارزی توسط سیستم بین المللی سوئیفت ارسال می گردند ولی در ایران به دلیل وجود چالش هایی که در اثر تحریم ها به وجود آمده است شبکه سوئیفت با مسائلی رو در رو شده است به همین دلیل انتقال پول از خارج از کشور به ایران با مشکلات عملی مواجه می باشد.
خدمات انتقال پول از عراق به ایران مورد نیاز بعضی از اقشار جامعه است که در ذیل به آن ها اشاره می گردد.

  • شرکت ها یا اشخاص عراقی که قصد دریافت از اشخاص یا شرکت های ایرانی بابت صادرات کالای خود دارند.
  • ایرانیان داخل کشور که قصد ارسال پول به دوستان و آشنایان و یا شرکت های معتبر عراقی دارند.

حواله های ارزی که با سیستم سوئیفت ارسال می شوند به حوالجات صادره و وارده تقسیم بندی می شوند.

چک مسافرتی
چکی که بانک صادر کننده آن را برای کارگزاری خود در خارج از کشور صادر می کند و مبلغ آن کاملا مشخص است و به صورت امانی قابل خرید و فروش می باشد. که این روش نیز یکی از روش هایی است که می تواند در نقل و انتقال پول از ایران به عراق مورد استفاده قرار گیرد بدین صورت بانک مرکزی و یا هر بانک دیگری که اختیار صدور این نوع چک ها را دارد چک را در ایران صادر و به کارگزاری خود در عراق می سپارد.

چک های ارزی
که نوع خاصی از برات ارزی هستند و این روش نیز می تواند جز روش های انتقال ارز از ایران به عراق باشد.

اعتبارنامه مسافرتی (اعتبار ساده)
اعتبارنامه ای است که مسافران می توانند تا مبلغ مشخصی ارز از کارگزاری های بانک مربوطه در سایر کشورها دریافت کنند و افراد می توانند با چک های ارزی از ایران به عراق انتقال پول داشته باشند.

کارت های بانکی
که پیدایش آن ها به سال 1946 میلادی در آمریکا بر می گردد که دارای انواع مختلفی هستند و با وجود آنها نیازی به حمل فیزیکی پول نیست و به راحتی می توان انتقال پول از ایران به عراق داشت.

ضمانت نامه های ارزی
سندی است که در آن فرد برای انتقال ارز از ایران به عراق به بانک مراجعه کرده و بانک که نقش ضامن را دارد ضمانت نامه را صادر می کند و فرد آن را تحویل ذینفع خارجی می دهد.

اعتبارات و بروات اسنادی
که به دو گروه برات ارزی و اعتبار تقسیم بندی می گردد و در نقل و انتقال پول ازایران به عراق کاربرد دارد.

شمای کلی کشور عراق
عراق کشوری نسبتا بزرگ و پرجمعیت است که در منطقه خاورمیانه و جنوب غرب آسیا قرار گرفته است و پایتخت آن نیز شهر بغداد می باشد در دهه های اخیر این کشور دچار تنش و جنگ بوده است و همین امر موجب عدم پیشرفت در زمینه های گوناگون در این کشور شده است این کشور دارای منابع نفتی بزرگ می باشد که بخش اعظم اقتصاد این کشور از طریق صادرات نفت می باشد البته به خاطر وجود مکان های زیارتی گردشگری هم در این کشور تا حدی رونق دارد.

سازمان های موثر در نقل و انتقال پول
امروزه سازمان ها و نهاد های بین المللی نقش موثر و تعیین کننده ای در قانون گذاری و نحوه نقل و انتقال پول دارند که به دو مورد از آنها اشاره می گردد:

  • صندوق بین المللی پول و گروه بانک جهانی: این دو نهاد نقش مهم و تعیین کننده ای در تسهیل نقل و انتقال پول دارند.بانک جهانی یک موسسه دولتی است که به صورت یک بانک عمل می کند و در راستای تامین مالی اقدام به انتشار اوراق قرضه می نماید.صندوق بین المللی پول به عنوان وام دهنده عمل می کند و یکی از هدف های آن کمک مالی به کشورهای عضو در راستای توسعه این کشور ها می باشد.
  • کمیته بیست، کمیته موقت و کمیته توسعه: در سال 1971 و همزمان با از بین رفتن نظام برتون وودز با اهداف اصلاح نظام پولی تشکیل شد و قوانینی در این کمیته ها شکل گرفت که منجر به تسهیل نقل و انتقال پول بین کشورها شد.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
حسین باوی:
خیلی خوب است
فرينازشمس:
اگرازايران به عراق مبلغ سي صدوهشتادميليون اشتباه واريزكنيم راه حلي براي برگرداندن پول وجوددارد؟
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)

زهرامحمدی:
چطوری میتونم ازایران بعراق پول واریز کنم؟
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)

محمد حسن روح اله زاده:

توجه

وب سایت زینگ هیچ فعالیتی در زمینه نقل و انتقال پول ندارد و این مطلب صرفا جهت آگاهی شما بازنشر شده است. لطفا در مورد انتقال وجه با ما تماس نگیرید.

نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>