محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در بازدید نمایندگان برخی از دستگاه های اجرایی از مجتمع بندری امام خمینی(ره)، گفت: اتخاذ تمهیدات مناسب برای ارتقای بهره وری در زنجیره جابه جایی کالا به منظور جلوگیری از توقف کشتی ها و انباشت کالا در بنادر ضرورت دارد.
وی در نشست مشترک با برخی از معاونین وزاری جهاد کشاورزی و گمرک و راه و شهرسازی برای بررسی مشکلات خروج کالاهای اساسی از بندر امام خمینی، خاطرنشان کرد: بسیج امکانات در حوزه های مختلف ناوگان ریلی و جاده ای از دیگر عوامل ضروری برای تسریع در انتقال کالا از بنادر و رسیدن آن به مبادی مصرف است و در این میان تشریک مساعی همه جانبه ارگان های ذی ربط اهمیت بسزایی دارد.
در نشست مشترک با معاونین وزاری جهاد کشاورزی، اقتصاد(گمرک) و راه و شهرسازی مشکلات و گلوگاه های خروج کالا از بندر امام بررسی شد.در پایان این جلسه تصویب شد که تأمین کامیون طی روزهای آینده متناسب با میزان بار و خروج آن از بندر باشد. دومین مصوبه؛ بسیج امکانات توسط اپراتورارها و انبارها برای پاسخگویی مناسب به تعداد کامیون های متقاضی بار به منظور کاهش صف انتظار آنها بود.
سومین مصوبه نشست مشترک نمایندگان وزارتخانه های اقتصادی؛ تجمیع آزمایش های بهداشت و استاندارد بود و چهارمین؛ اخذ مصوبه خاص برای محمولات روغن خوراکی با هدف کاهش مدت زمان ماندگاری آنها بود، همچنین تشریک مساعی گمرک برای بهره گیری همزمان از حمل یکسره در کنار حمل به انبار در پای کشتی ها پنجمین راهکاری بود که اتخاذ شد.در این نشست مشترک، هدایت بخشی از کشتی های سایز بزرگ به بنادر شهید رجایی و چابهار به منظور بهره گیری از ظرفیت انبارهای نگهداری آنها تصویب شد.
هفتمین مصوبه؛ هماهنگی بین صاحبان کالا و شرکت راه آهن برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی بود.
راستاد همچنین در حاشیه بازدید نمایندگان برخی از وزارتخانه ها از بندر امام، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون میزان تخلیه کالای اساسی به بیش از 2,5 میلیون تن رسیده(رشد بیش از 70 درصد) است و لذا ضرورت دارد فرآیند ورود، تخلیه و خروج کالای اساسی تسریع شود و در نهایت شاهد افزایش بهره وری عملیات در مجتمع بندری امام خمینی باشیم.
وی افزود: در این فرآیند گلوگاه و مسائلی وجود دارد که در نشست مشترک با نمایندگان وزارتخانه های اقتصادی به خوبی شناسایی و تصمیم های لازم اتخاذ شد.راستاد اذعان داشت: با احصاء مشکلات و راهکارهای که استخراج شده است می توان روند تخلیه و ترخیص کالاهای اساسی را سرعت داد.
وی اظهار امیدواری کرد: با هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی می توان شاهد تسریع روند خروج کالاهای اساسی از مجتمع بندری امام بود.
شایان ذکر است؛ هیئت اقتصادی(معاونین وزاری راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و گمرک) که دیروز به بندر امام خمینی عزیمت کرده بودند از انبارهای نگهداری کالاهای اساسی در اراضی پشتیبانی، انبار نگهداری کود شیمیایی(نهاده های کشاورزی)، پایانه ریلی و انبارهای نگهداری چند منظوره، بازدید کردند.
همچنین امکان تنظیم برنامه سفارش و خرید کالا و اطلاع رسانی به مبادی ورودی دریایی کشور، تسریع در خروج کالا توسط بخش دولتی با بهبود فرآیند اپراتوری و تأمین کامیون، صدور مجوز انجام نمونه گیری قرنطیه در شب، امکان بهره مندی از روش حمل ریلی، تسریع در تأمین و توزیع کامیون، صدور مجوز بهره برداری از انبارهای خارج بندر توسط گمرک، صدور مجوزهای لازم جهت انبارش کالا در محوطه های روباز بندر، همکاری گمرک جهت اتصال مراکز توزین به وسیله تخصیص IP از جمله موضوعات پیشنهادی بود که به دنبال ارائه گزارش کارشناسی مدیران این مجتمع بندری در حوزه های دریایی و بندری مطرح شد.