سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض(ETC)
امروزه در صنعت حمل و نقل، به کارگیری روش ها و ابزارهای جدید مبتنی بر فناوری های بروز و پیشرفته در حال افزایش میباشد.این روند در کشور ما نیز کمابیش آغاز شده است و استفاده از سامانه های هوشمند حمل و نقل یا ITS در کشور در حال رشد است.
یکی از این سامانه ها، ETC یا اخذ الکترونیکی عوارض است که نقش بسزایی در رفع مشکلات روش های سنتی اخذ عوارض (توقف- پرداخت-دریافت رسید) ایفا می نماید. در سال های اخیر اقدامات گسترده ای در راستای توسعه آن در کشور صورت گرفته و با توجه به گستردگی امور و وجود عوامل و نهادهای مختلف درگیر همچنان این اقدامات ادامه دارد. در این طرح صاحب وسیله نقلیه با خرید یک برچسب (Tag) و شارژ آن و چسباندن آن بر شیشه جلوی اتومبیل بدون توقف از دروازه ETC عبور می نماید و به صورت خودکار مبلغ عوارض از حساب آن کسر میگردد.
نحوه عملکرد سیستم اخذ الکترونیکی عوارض (ETC) چگونه است؟
خودرویی که محل تعیین شده ETC در آزادراه عبور می نمایند حسگری را تحریک کرده، حسگر نیز سامانه را فعال میکند و اقدامات زیر انجام میشود:
مزایای استفاده از پرداخت الکترونیکی چیست؟
در قالب این طرح، رانندگان می توانند با تهیه یک چسب پرداخت الکترونیکی عوارض و نصب آن پشت شیشه خودروی خود از تمامی مزایای این طرح شامل موارد زیر بهره مند شوند:
عوارض کدام آزاد راهها به صورت الکترونیکی دریافت میشود؟
پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراهها فعلا در چهار آزادراه عملیاتی شده است.
چهار آزادراهی هستند که در صورت عبور از آنها هیچکس برای دریافت عوارض جلوی شما را نخواهد گرفت.
اگر عوارض را پرداخت نکنیم چه اتفاقی می افتد؟
براساس تصمیمی که در مورد جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی اتوبان و آزادراه ها گرفته شده، اگر راننده ای تا 72 ساعت بعد از عبور کردن از آزادراه ها مبلغ عوارض آن را پرداخت نکند، به عنوان فرار از پرداخت عوارض شناخته شده و جریمه خواهد شد. جریمه فرار از ایستگاه های عوارضی 30 هزار تومان است، اما معاون فنی آزادراه ها می گوید به دلیل اینکه ممکن است اطلاع رسانی کافی در این زمینه صورت نگرفته باشد، کسانی که نتوانستند عوارض خود را به صورت الکترونیکی در این چهار آزادراه پرداخت کنند، تا بیست و چهارم فروردین ماه مهلت دارند عوارض خود را از طریق اپلیکیشن ها و یا سایت پرداخت الکترونیکی عوارض پرداخت کنند.