واردات کاکائو از جمهوری دومینیکن، پرو، مکزیک، اکوادور، برزیل، کامرون، نیجریه، اندونزی، غنا، ساحل عاج و …. می باشد. همچنین صادرات شکلات از ایران به چین، افغانستان، پاکستان، امارات، آذربایجان، ترکمنستان، بحرین و ….. می باشد.
دانه های کاکائو اغلب از درختان کشور های آفریقایی و آمریکایی و بیشتر در مناطق سرخپوست نشین به دست می آید. این دانه ها به محض چیده شدن از درخت قابل استفاده نیستند و باید در محلی انبار و پوسیده شوند. و بعد از پوسیده شدن از آنها پودر کاکائو گرفته می شود. ومورد استفاده در صنایع مختلف از جمله شکلات سازی قرار می گیرند. ایران نیز جز تولید کنندگان و صادر کنندگان شکلات های کاکائویی می باشد.
انواع کاکائو جهت ترخیص:
تعرفه گمرکی برای ترخیص کاکائو از گمرک: