صادرات و واردات هر کالایی از جمله پارکت، لمینت و کاغذ دیواری زمانی صورت قانونی می گیرد که این امر از طریق گمرکات کشور انجام شود. در حقیقت وجه تمایز صادرات و واردات با قاچاق کالا در این است که در صادرات و واردات کالا حتماً از دروازه گمرک رد می شود اما در قاچاق، کالا از گمرک وارد یا خارج نمی شود بلکه به صورت غیرقانونی از مرزهای کشور منتقل می شوند.
بنابراین اگر شما هم می خواهید به عنوان یک تاجر معتبر در حوزه صادرات و واردات پارکت، لمینت و کاغذ دیواری شناخته شوید لازم است که از طریق گمرک عمل کنید و از این رو ملزم به یادگیری قوانین گمرک در این حیطه هستید.
مدارک لازم برای ترخیص پارکت و لمینت و کاغذ دیواری
همانطور که گفتیم برای واردات انواع پارکت ها با ضخامت های مختلف باید تابع قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران باشید. طبق قوانین گمرک ایران وقتی که محموله حاوی نوعی از پارکت یا کاغذ دیواری وارد کشور می شود باید به یکی از گمرکات کشور انتقال یابد. پس از ورود محموله به گمرک موردنظر، صاحب محموله یا نماینده قانونی وی باید به گمرک مراجعه کند و مدارک لازم برای ترخیص پارکت و لمینت و کاغذ دیواری را ارائه دهد که این مدارک عبارتند از:
- بارنامه که اطلاعاتی در مورد نوع کالا، قیمت کالا و… ارائه می دهد.
- قبض انبار.
- ترخیصیه که نشان می دهد شما به عنوان واردکننده پارکت، لمینت یا کاغذ دیواری با شرکت حمل کالا تسویه کرده اید.
- پروفرما یا پیش فاکتور که اطلاعاتی در مورد فروشنده، نوع کالا، حجم کالا، قیمت هر مترمربع از کالا، قیمت کل کالا و… ارائه می دهد.
- بیمه نامه چنانچه وجود دارد.
- گواهی مبدا که اطلاعاتی در مورد کشور تولیدکننده پارکت، لمینت یا کاغذ دیواری موردنظر ارائه می دهد. لازم به ذکر است که گواهی مبدا از طرف اتاق بازرگانی کشور مبدا صادر می شود.
- گواهی بانکی و ظهرنویسی اسناد چنانچه اعتبار اسنادی به صورت براتی، وصولی یا LC می باشد.
- ثبت سفارش که رضایت وزارت بازرگانی نسب به ورود پارکت، لمینت یا کاغذ دیواری موردنظر را نشان می دهد.
- فاکتور یا سند خرید پارکت، لمینت و کاغذ دیواری که باید از فروشنده دریافت شود.
- پکینگ لیست چنانچه بیش از یک نوع کف پوش یا دیوارپوش وارد کرده اید. پکینگ لیست نشان می دهد که بسته های پارکت یا کاغذ دیواری به چه نحوی در بار چیده شده اند.
- گواهی بازرسی که نشان می دهد پارکت، لمینت یا کاغذ دیواری وارد شده دقیقاً همان محصولی است که ثبت سفارش شده است. گواهی بازرسی را باید از یکی از شرکت های بازرسی دریافت کرد.
- سایر مجوز و استانداردهایی که برای ورود کف پوش یا دیوارپوش موردنظر لازم هستند.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص پارکت و کفپوش
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص پارکت در فصل چهل و چهار کتاب مقررات صادراتو واردات آمده که بر این میزان 9 درصد ارزش افزوده و 4 درصد علی الحساب دارایی نیز اضافه می گردد.
- تعرفه گمرکی پوشش کف ازمواد پلاستیکی دارای چسب به صورت رولی یاچهار گوش ذیل ردیف 3918 می باشد.
- تعرفه گمرکی چمن مصنوعی از پلیمرهایکلروروینیل 39181010 می باشد.
- تعرفه گمرکی لمینت تحت تعرفه 3920 طبقه بندی می شود.
- تعرفه گمرکی پارکت در صورتی که از چوب باشد، ذیل ردیف 4418 طبقه بندی می شود که زیر مجموعه آن باید 7/4418 انتخاب شود و بسته به نوع ان دارای 22% یا 26% حقوق و سود بازرگانی است. البته چون جزء گروه 10 می باشدف سود بازرگانی آن دو برابر است که در این صورت حقوق ورودی ان 40% یا 48% خواهد بود.