نگاهی گذرا بر جزیره ی کیش:
جزیرهی کیش از توابع بخش کیش و از نقاط دیدنی استان هرمزگان است.این جزیره با مساحتی در حدود 90/4 کیلومتر مربع، در کرانهی جنوبی شهرستان بندر لنگه و در میان آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است.
طول جزیره کیش 15 کیلومتر در محور شرقی-غربی و پهنای آن 7 کیلومتر در محور شمالی جنوبی و تقریباَ بیضی شکل است.در گذشته این جزیره ی بیضی مانند را (قیس) می نامیدند.
از جاذبه های طبیعت زیبای کیش، آب زلال دریا که مشاهده ی انواع جانوران دریایی را امکان پذیر کرده است، سواحل مرجانی و پوشش گیاهی سرسبز همراه با درختان تنوور و نخل های بلندی است که چشم اندازی بی نظیر و شگفت انگیز را برای تماشاگران مهیا نموده است. ورزش های دریایی؛ آکواریوم های پهناور، بوستان آهوان، شهر زیرزمینی کاریز، شهر باستانی حریره، اسکله ی تفریحی و کشتی یونان از جمله دیدنیهایی هستند که هر ساله بسیاری از گردشگران را به خود جذب می نمایند.
جزیره کیش به دلیل ماهیت خود، طی سالیان دراز مورد توجه سرمایه گذاران کثیری قرار گرفته است.سرمایه گذاری در کیش به دلیل شرایط خاص خود و قوانین حاکم بر گمرک و مالیات از تنوع زیادی برخوردار است.
کیش یکی از مناطق آزاد تجاری ایران است.مناطق آزاد، از بهترین مناطق برای ثبت شرکت در ایران هم برای اتباع خارجی و هم برای سرمایه گذاران داخلی هستند که از نظر قانونی و حمایتی در شرایط خوبی قرار دارند.
منطقه آزاد چیست؟
منطقه آزاد به ناحیه صنعتی ویژه در خارج از مرز گمرکی که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند گفته میشود.در ایران در سال 1368 بر اساس تبصره 19 برنامه 5 ساله اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به دولت اجازه داده شد که در سه منطقه مرزی کشور اقدام به تأسیس مناطق آزاد تجاری بنماید و به موجب تبصره ماده 20 همان قانونی، گمرک ایران و سازمان بنادر کشتیرانی نیز مکلف به تأسیس منطقه های ویژه حراست شده ای برای این منظور شدند.
متعاقباَ مناطق آزاد کیش در سال 1368 و قشم در سال 1369 و چابهار در سال 1370 تأسیس و فعالیت خود را آغاز نمودند و پس از آن منطقه آزاد اروند رود (آبادان-خرمشهر) در سال 1383، بندر انزلی در سال 1382 و منطقه آزاد تجارتی ارس در سال 1383 شروع به فعالیت نمودند.
منطقه آزاد تجاری برای تشویق صادرات صنعتی، شامل کارخانجات تولیدی و صنعتی موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی دارد.معمولاَ چنین منطقه ای در بندر یا فرودگاه یا ناحیه محصور محافظت شده انتخاب می گردد و کالاهای خارجی از طریق هوا، دریا و زمین بدون پرداخت حقوق گمرکی وارد و صادر می شوند.
در مناطق آزاد، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات اعم از ایرانی و خارجی و سازمان های بین المللی می توانند طبق ماده 2 مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری-صنعتی جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری نمایند.
سرمایه گذار می تواند در هر یک از مناطق آزاد که بخواهد فعالیت کند برای این منظور تقاضای خود را به همراه پرسش نامه ای به سازمان هر منطقه تسلیم مینماید که پس از بررسی، مجوز سرمایه گذاری صادر می گردد.ملاحظه می شود که صدور مجوز در منطقه آزاد با تشریفات بسیار کمتری صورت می گیرد و بهره برداری از فعالیت موضوع مجوز سرمایه گذاری منوط به مجوز بهره برداری توسط سازمان می باشد. مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد البته پس از تشکیل مجمع عمومی موسس شرکت و انتخاب هیات مدیره و مدیر عامل، می بایست مراتب در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
مزایای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در کیش:
منطقه آزاد کیش می تواند از نظر صنعتی در زمینه صادرات مجدد و ترانزیت کالا و همچنین تامین نیازهای مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی داخلی کشور و قطعات و تجهیزات و غیره فعالیت کرده و تسهیلات لازم را برای انتقال تکنولوژی و دانش فنی به کشور فراهم سازد.
از جمله اهدافی که در این مناطق دنبال می شود عبارتند از: انجام امور زیر بنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی، ارائه خدمات عمومی.
با توجه به اهداف فوق، با ثبت شرکت و سرمایه گذاری در این منطقه، مزایا و تسهیلات ی ویژه ای برای سرمایه گذاران فراهم می آید.
از جمله این مزایا و تسهیلات می توان به موارد ذیل اشاره کرد: