صادرات قارچ نیز یکی از محصولات کشاورزی است که می تواند مانند زعفران، پسته و کشمش تبدیل به محصولی با ارزآوری بالا شود. میانگین عملکرد تولید قارچ در کشور 20 کیلوگرم در متر مربع است.
یکی از روش های بهبود صنعت تولید قارچ در کشور، صادرات عمده قارچ خوراکی پرورشی ایران به کشور های خارجی است.
استان های تهران، البرز و اصفهان جزو استان های برتر تولید قارچ هستند.مصرف سرانه این محصول در ایران برای هر نفر یک کیلوگرم است.مصرف سرانه جهانی قارچ خوراکی دو کیلوگرم و در اروپا چهار کیلوگرم است،
بیش از 20 گونه قارچ به روش تجاری پرورش داده می شوند.کشورهای چین، ایالات متحده آمریکا، هلند، فرانسه و لهستان پنج کشور برتر تولیدکنندهٔ قارچ خوراکی هستند.
صادرات قارچ و بهترین نوع قارچ صادراتی
صادرات انواع قارچ های خوراکی بیشتر از میان قارچ هایی که به روش صنعتی پرورش یافته اند انتخاب می شود.
زیرا این قارچ ها از بالاترین کیفیت ممکن برخوردار هستند و در صادرات قارچ، کیفیت مسئله ای است که حرف اول را در جذب مشتری می زند.
قارچ کفیر را از برترین انواع قارچ می دانند و به دلیل مخمر هایی که در آن وجود دارد، درمان کننده بسیاری از بیماری ها می دانند که ساده ترین آن سرماخوردگی است.
قارچ دکمه ای سفید علاوه بر اینکه 85 درصد از قارچ تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است، مهم ترین قارچ خوراکی تجاری در دنیا نیز محسوب می شود. قارچ دکمه ای سفید پرمصرف ترین قارچ دنیاست.
فسادپذیری بالای قارچ یکی از مشکلاتی است که بر سر راه صادر کنندگان این محصول قرار داردکل ظرفیت کشورهای حوزه خلیج فارس کمتر برای صادرات قارچ 10 هزار تن است.
مصرف امارات متحده عربی شش هزار تن، قطر سه هزار تن، کویت سه هزار تن و بحرین دوهزار تن برآورد شده است.
حجم محدودی به کشورهای CIS نظیر قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان صادر می شود که بازار مطمئن و پرجاذبه ای نیست.