اقتصاد
واحد پول این کشور یورو است. اقتصاد اسلواکی به تولید و صدور خودرو و وسایل الکترونیکی، به ویژه به آلمان وابسته است و موتور محرکه رشد اقتصادی اسلواکی به طور انحصاری تقاضای خارجی است.
منابع طبیعی
انواع زغال سنگ، اوره آهن، مس و منگنز، نمک، زمین های کشاورزی، و مقدار کمی نفت و گاز است.
مهمترین صنایع
ماشین سازی، صنایع فلزی، صنایع الکتریکی و اپتیک، صنایع نظامی، خودروسازی، نساجی، منابع غذایی و آشامیدنی، شیمیایی، کاغذ و چاپ، صنعت برق، صنایع گاز، سرامیک، و تولید سوخت هسته ای است. فراورده های کشاورزی اسلواکی جو، سیب زمینی، چغندرقند، رازک، میوه، احشام و خوک، و تولیدات جنگلی است.
سیاست
ایوان گاشپاروویچ، رئیس جمهور کنونی اسلواکی از سال 2004 در این منصب بوده است.
حکومت اسلواکی، جمهوری مبتنی بر دموکراسی پارلمانی است. روز ملی این کشور مصادف با روز تصویب قانون اساسی (تصویب این قانون، شروعی برای استقلال اسلواکی بود) در اول سپتامبر 1992 می باشد.
نظام حکومتی اسلواکی جمهوری مبتنی بر دموکراسی پارلمانی است که رئیس جمهور، دولت و مجلس سه رکن اصلی آن را تشکیل می دهند. مجلس اسلواکی دارای 150 کرسی است.
رئیس جمهور تا پیش از سال 98 توسط نمایندگان پارلمان انتخاب می گردید ولی پس از اصلاح قانون انتخابات این کشور، با آراء مستقیم مردم و به مدت 4 سال انتخاب می شود و مهم ترین وظایف رئیس جمهور عزل و نصب دولت، انحلال مجلس، عزل و نصب فرماندهان ارتش، عزل و نصب رؤسای دانشگاه ها، توشیح مصوبات مجلس می باشد.
ایوان گاشپاروویچ (به اسلواکیایی: Ivan Gašparovič) از سال 1383 (2004 میلادی) به مقام رئیس جمهوری اسلواکی منصوب شد. او اولین رئیس جمهوری است که دو بار به این سمت برگزیده می شود.
آندری کیسکا (به اسلواکی: Andrej Kiska) رئیس جمهور فعلی اسلواکی از سال 2014 تاکنون است.
طرح اتهام فساد مالی علیه دولتمردان اسلواکی و سوء مدیریت بر بحث های انتخاباتی سال 2012 در این کشور سایه انداخت. گفته می شود که تعدادی از احزاب سیاسی این کشور تحت کنترل نهادهای امنیتی هستند و گفتگوهای بسیاری از سیاستمداران شنود می شود. کنترل هایی که از ساختارهای مافیایی گسترده ای میان سیاستمداران اسلواکی خبر می دهند.