اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

لاستیک

لاستیک های خودرو باید به میزان توصیه شده توسط سازنده خودرو باد شود. مهم ترین عامل سلامتی لاستیک خودرو هوا است که آن هم (تقریباً) رایگان است. فشار باد مناسب، قدرت لاستیک را در برابر نیروی وزن و شرایط مختلف رانندگی، مانند ترمز کردن، شتاب گرفتن و… بیشتر می کند. بهترین وضعیت لاستیک، با فشار باد مناسب مهیا می شود.

اگر فشار باد خیلی زیاد باشد، معایب زیر ظاهر می شود:

  1. باریک شدن سطح تماس لاستیک و جاده، کاهش قابلیت های لاستیک و پایداری آن
  2. سلب آرامش و راحتی در رانندگی
  3. ساییده شدن بیش از حد قسمت میانی
  4. از بین رفتن قابلیت جذب نیرو های وارده از جاده به لایه های میانی لاستیک و افزایش آسیب پذیری آن ها
  5. تمایل زیاد به جدا شدن لایه های لاستیکی در زمان گرم شدن لاستیک، به دلیل تجمع نیرو ها در مرکز آج‌ها

اگر فشار باد کم باشد، معایب زیر ظاهر می شود:

  1. زیاد شدن مصرف سوخت به دلیل افزایش سطح تماس لاستیک با جاده
  2. سفت شدن یا انحراف فرمان به یک سمت در هنگام کم باد بودن چرخ های جلو
  3. ساییده شدن سریع تر و بیشتر قسمت بیرونی آج ها
  4. بروز خطر جدی با بالا رفتن بیش از اندازه دمای لاستیک در زمان حرکت به دلیل تغییر شکل زیاد در ناحیه تماس لاستیک با جاده و افزایش احتمال جداشدن لایه ها.

مشخصات لاستیک خودرو
روی دیواره بیرونی هر تایر، اعداد و کدهای درج شده که در حقیقت شناسنامه لاستیک خودرو هستند. در شکل مفهوم این علائم بیان شده است. در ادامه به شرح برخی از مهم ترین آن ها می­پردازیم.

الف. اندازه تایر

  • اندازه لاستیک خودرو با علائمی همچون4P185/60R13 نشان داده می شود که به این معنی است:
  • P = تایر خودروی شخصی
  • 185 = پهنای تایر (برحسب میلی­متر)
  • 60 = نسبت ارتفاع دیواره لاستیک به پهنای آن (برحسب میلی­متر)
  • R = رادیال
  • 14 = قطر رینگ (بر حسب اینچ)

ب. حد بارگذاری
این عدد نماینده حداکثر وزنی است که تایر می تواند تحمل کند، هنگامی که حداکثر مقدار مجاز فشار را داشته باشد و بین صفر تا 279 متغیر است. برای خودروهای شخصی، عدد حد بارگذاری بین 75 تا 105 است.برای مثال، حد بارگذاری برای خودروی پراید 76 و معادل 400 کیلوگرم بار است، یعنی این تایر هنگامی که حداکثر فشار باد مجاز را دارد (بخش "و" را ببینید)، حداکثر 4 درصد کیلوگرم را می تواند حمل کند. توجه داشته باشید هرگز لاستیکی را که حد بارگذاری آن کمتر از میزان توصیه­ شده از سوی سازنده خودروست، روی رینگ نصب نکنید.

ج. علامت حداکثر سرعت قابل­ تحمل
حداکثر سرعتی که لاستیک می تواند تحمل کند، با یک حرف از A تا Z بیان می شود.برای مثال روی جداره تایر خودروی پراید، نماد H برای سرعت درج شده که نشان می­دهد هنگامی که تایر دارای فشار بار و بارگذاری مناسب است، حداکثر توان حرکت 320 کیلومتر در ساعت را داراست. واضح است اگر تایری تحت تأثیر حداکثر سرعت واقع شود اما فشار باد آن تنظیم نباشد و یا اضافه بار روی آن را اعمال شود، آسیب می­بیند و یا ممکن است بترکد.

د. تاریخ ساخت لاستیک
کلیه لاستیک ها دارای تاریخ ساخت روی جداره خود هستند که با چهار رقم نشان داده می­شود. دو عدد اول نشان دهنده هفته ساخت و دو رقم بعد سال ساخت لاستیک هستند. برای مثال عدد "1607" نشان می دهد این لاستیک در هفته شانزدهم سال 2007 میلادی تولید شده است. امروزه همراه لاستیک های نو خارجی، یک کارت دریافت می کنند که پس از وارد کردن مشخصات باید به آدرس شرکت سازنده پست شود یا لاستیک را از طریق اینترنت، ثبت می­کنند تا هرگونه کار­کرد نامناسب بعداً قابل پیگیری باشد.

ه. ترکیبات سازنده تایر
این بخش، مواد سازنده لاستیک را توضیح می دهد. مثال:TREAD PLIES=1-PLY POLYESTER+2 STEEL یعنی رویه تایر مرکب از یک رویه پلی استری همراه دو لایه سیم فولادی است.

و. حداکثر فشار باد و بار تحمیلی به تایر
عددی که در مقابل عبارت «حداکثر فشار باد» روی تایر درج می­شود، مربوط به فشار بادی است که باید لاستیک داشته باشد، وقتی شما می خواهید حداکثر بار قابل تحمل را روی آن تحمیل کنید. این عدد، مقدار فشار باد توصیه شده برای استفاده نرمال نیست. مقدار توصیه شده فشار باد تایرها روی یک پلاک که معمولاً در لبه داخلی یکی از دو درجلو نصب می شود، نوشته شده است. اگر آن را نیافتید، به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>