در ترکیه، اخذ مالیات از مصرف سوخت و استفاده از خودرو، از مهم ترین اقلام تشکیل دهنده مالیات در این کشور است که بخش عظیمی از درآمدهای بودجه ترکیه را تشکیل می دهد. وقتی اخذ مالیات 15 تا 40 درصدی از درآمد هر فرد، 15 درصد از درآمد بانک ها، موسسه های مالی و شرکت های بیمه، دست کم 3 درصد در خرید و فروش مستغلات و تا 73 درصد بهای سوخت در کنار دیگر راه های مدیریتی و مالی، به رشد بالای اقتصادی کشوری منجر می شود.
مهم ترین سرفصل های مالیاتی ترکیه:
- مالیات بر درآمد
- مالیات بر درآمد شرکتها (اشخاص حقوقی)
- مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی
- مالیات بر هزینه ها (مصرف)
- مالیات بر ارزش افزوده
- بانکداری و بیمه
- مالیات بر معاملات
- حق تمبر
- مالیات بر ثروت (دارایی)
- مالیات بر ارث و هدیه
- مالیات بر اموال
نظام مالیاتی ترکیه:
- مالیات مستقیم
- مالیات غیر مستقیم
انواع تشویق های مالیاتی:
- درکشور ترکیه بر اساس منطقه و نوع محصول ومیزان سرمایه گذاری، انواع تشویقی که سرمایه گذار دریافت می کند متفاوت است.
- میزان مالیات بر واردات در کشور ترکیه بر اساس جدول شماره تعرفه کالاها و باتوجه به نوع کالاها متفاوت می باشد.
- کالاهای در گردش آزاد را می توان از مناطق آزاد و بدون هرگونه پرداخت حقوق گمرکی به ترکیه یا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا فرستاد. علاوه بر این، بدون عوارض گمرکی کالا از مبدأ کشور سوم در ورود به مناطق آزاد و خروج به کشور های ثالاث استفاده شود.
- از آنجاکه کالاهای فروخته شده از ترکیه به مناطقب آزاد منوط به قوانین صادرات است کاربران منطقه آزاد می توانند کالا و خدمات را از ترکیه بدون پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خریداری کنند. کالاهایی که از کشورهای خارجی درمناطق آزاد به فروش میرسند از پرداخت عوارض گمرکی، تعرفه ها و مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند زیرا مالیات مربوط به آنها جهت تسهیلات مالی در مرحله واردات پرداخت شده است.