اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

گرجستان کشوری است در قفقاز که بین دریای خزر و دریای سیاه قرار گرفته است. گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار داشته و یکی از اهداف مقامات سیاسی تفلیس پایتخت گرجستان، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو است؛ که گرجستان در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می‌باشد و همکاری های زیادی با این دو سازمان دارند لازم است ذکر شود که کلیه قوانین گرجستان مانند قوانین اتحادیه اروپا است. مردم بومی گرجستان، مردم گرجی مسیحی ارتدکس هستند. گرجی ها به زبان گرجی سخن می گویند که زبان رسمی کشور گرجستان است.

تقسیمات کشوری و جغرافیا
گرجستان در شرق با جمهوری آذربایجان هم مرز است که طول آن 374٫4 کیلومتر می باشد. دو راه عمدهٔ ارتباطی گرجستان با شرق، دریای خزر و ایران از این نقطه می گذرد (جاده زمینی و راه آهن). در جنوب، گرجستان به ترتیب از شرق به غرب با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه هم مرز است.

کشور گرجستان به 8 استان، یک منطقه خود مختار (اوستیای جنوبی به مرکزیت تسخینوالی) و 2 جمهوری خودمختار به نام های آجاریا به مرکزیت باتومی و آبخازیا به مرکزیت سوخومی تقسیم می گردد. پایتخت این کشور تفلیس است.

سرزمین گرجستان از دید اقلیمی منحصر به فرد است، یعنی هر چهار فصل سال دیده می شود.

اقتصاد
کشور گرجستان به دلیل برخورداری از امتیازاتی مانند موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب، دارای کشاورزی پیشرفته، معادن، بهره برداری از صنایع و صنعت گردشگری از ثروتمندترین جمهوری های شوروی سابق به شمار می آمد؛ و مردم آن از استاندارد زندگی بالایی برخوردار بودند.

اما پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 میلادی، وقوع جنگ های داخلی از سال 1991 تا 1994 میلادی، اقتصاد گرجستان را به عنوان یک کشور تازه استقلال یافته با بحرانی شدید مواجه ساخت. اما در سال های اخیر کشور گرجستان نسبت به کشورهای اطراف خود و همچنین کشورهای همتراز خود از اقتصادی پیشرفته و نوین برخوردار شده است و رشدی قابل توجه در روند رشد اقتصاد گرجستان مشاهده شده است.

صنعت
صنعت شاخه اصلی اقتصاد گرجستان محسوب می شود و نقش زیادی در تولید مجموعه اقتصادی این کشور دارد. صنایع گرجستان ارتباط نزدیکی با اقتصاد دیگر جمهوری های شوروی داشت و به لحاظ تأمین مواد خام، انرژی و لوازم یدکی وابستگی زیادی به روسیه و دیگر جمهوری های شوروی داشت و به همین دلیل در سال های پس از استقلال، صنایع این کشور خسارات زیادی را متحمل گردید. به گونه ای که تا سال 1994 میلادی، تقریباً یک سوم کارخانجات گرجستان دست از تولید کشیدند.

اما پس از مدتی صنعت گرجستان رشد زیادی کرد و به شکوفایی رسید و سرمایه گذارهای زیادی برای ساختن کارخانه به گرجستان آمدند. گوشی های هوآوی و سونی برای اروپا در گرجستان ساخته می شوند. در بین محصولات صنعتی گرجستان، صنایع غذایی 40٪، صنایع سبک 20٫8٪، ماشین سازی و صنایع فلزی 13٫8٪ از حجم تولید صنعتی را به خود اختصاص می دهند. همچنین موسسات صنعتی تولید مصنوعات چوبی در این کشور فعالیت دارند. تولید ظروف شیشه ای و بلوری، مصنوعات سرامیک و فلزات ماشین سازی و صنایع نظامی از دیگر رشته های فعالیت صنعتی گرجستان است.

در گرجستان، صنایع سبک گسترش زیادی داشته است. در تفلیس، کوتائیسی، باتومی، سوخومی و بعضی شهرهای دیگر، موسسات تولیدی کالاهای مصرفی ازقبیل پارچه های پشمی، ابریشمی و نخی، تولید لباس، کفش، تریکو و لوازم خرازی، اشتغال به کار دارند. از موسسات صنایع غذایی، می توان از کارخانه های چای خشک کنی، شراب سازی، تولید کنسرو و کمپوت، تولید عطر و ادکلن، توتون، شیرینی، گوشت، شیر و تعدادی دیگر نام برد.

معادن
گرجستان دارای معادن متعددی است که مهم ترین آن ها عبارت اند از: زغال سنگ، منگنز، خاک نسوز، فلزات آهنی باریت، عقیق، مرمر، سنگ آهن، آرسنیک، مولیبدان، تنگستن و جیوه. علی رغم وجود معادن قابل توجه در گرجستان، به دلایل مختلف از جمله: ضعف تکنولوژی و منابع مالی، شناسایی کامل این معادن و بهره برداری از آن ها در زمان اتحاد جمهوری های شوروی سابق امکان پذیر نبود. بزرگ ترین معدن منگنز جهان در گرجستان قرار دارد.

گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار داشته و یکی از اهداف مقامات سیاسی تفلیس پایتخت گرجستان، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو است؛ که گرجستان در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می باشد و همکاری های زیادی با این دو سازمان دارند لازم است ذکر شود که کلیه قوانین گرجستان مانند قوانین اتحادیه اروپا است.

مردم بومی گرجستان، مردم گرجی مسیحی ارتدکس هستند. گرجی ها به زبان گرجی سخن می گویند که زبان رسمی کشور گرجستان است.

بازرگانی خارجی
هرچند در سال های گذشته به دلیل بی ثباتی سیاسی و به تبع آن فقدان امنیت لازم جهت سرمایه گذاری های بلند مدت و ریسک پذیری بالا در این کشور، گرایش اندکی از سوی بخش دولتی و تاحدودی بخش خصوصی کشورها در ورود به بازار گرجستان مشاهده گردیده است، اما در دههٔ اخیر با توجه به شرایط جدید و نسبتاً مطلوب این کشور که تا حدودی از دامنه بحران های موجود در آن کاسته شده؛ به درجه ای از امنیت و ثبات رسیده است.

این مناسبات در حال توسعه در همه زمینه ها بوده است و حجم مبادلات بازرگانی این کشور با سایر کشورهای جهان سیر صعودی داشته است.

در سال 2005 میلادی، واردات کالا و خدمات 54٪ از تولید ناخالص داخلی و صادرات کالا و خدمات ٪42 از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.

صادرات این کشور عمدتاً به کشورهای روسیه، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، بلغارستان، ارمنستان و اوکراین و بلاروس و عربستان و قزاقستان و قرقیزستان و صربستان و ازبکستان و نروژ بوده است.

واردات گرجستان نیز عمدتاً از کشورهای روسیه، ترکیه، آذربایجان، اوکراین، آلمان، آمریکا و ترکمنستان می باشد.

مزایای رقابتی کشور گرجستان جهت سرمایه گذاری

  • نیروی کار 1.9 میلیون نفری گرجستان تحصیل کرده هستند (30.8 دارای مدارک دانشگاهی هستند).
  • میانگین حقوق ماهیانه آنان کمتر از میانگین اروپایی است (346 دلار آمریکا در سال 2010).
  • 50.4 درصد جمعیت بیکار آن (169100 نفر) بین 20 تا 34 سال سن دارند.
  • گرجستان از سال 2000 عضو سازمان تجارت جهانی است. تعرفه های پایین ترخیص گمرکی دارد. گمرک مرزی کار آمدی دارد. رژیمهای تجارت ترجیحی با اروپا و آمریکا دارد همچنین رژیم تجارت آزاد با کشور ترکیه و کشورهای مستقل المنافع دارد. این کشور هیچ محدودیت تجاری با هیچ کشوری ندارد.
  • زیر ساخت های تجاری گرجستان بسیار خوب است. یک شبکه سراسری پویا از راه آهن و راه ها و بنادر و فرودگاه ها دارد.
  • رشد سرمایه گذاری خارجی در گرجستان از سال 2003 به بعد در نتیجه انجام اصلاحات در مرزها برای سهولت بیشتر مبادلات مرزی و کاستن هزینه های آن، رشد فزاینده ای را تجربه کرده است.
  • کشور گرجستان کیفیت بالایی از زندگی را به ساکنین خود ارائه می دهد. محیط زیست پاکیزه ای دارد که نتیجه تمرکز دولت آن بر استفاده از انرژیهای سبز و تولید غذاهای ارگانیک است.
  • مالیات کم.
  • سیاست تجارت آزاد.
  • رشد اقتصادی پایدار.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>