رئیس سرویس ارزیابی واردات ( یا صادرات) که اصطلاحا به ایشان رئیس سرویس گفته میشود فردی است که پس از معاونت فنی دارای اختیاراتی در حوزه واردات میباشد , به هنگامی که اظهارنامه انجام و کوتاژ صورت میگیرد و سیستم EPL مسیر محموله را زرد میکند، پرونده توسط رئیس سرویس واردات در گمرک بررسی میشود , در این حالت رئیس سرویس با بررسی اسناد از نظر ارزش و تعرفه و مجوزات مورد نیاز اختیارات کاملی دارد و در صورت بروز اختلاف میتواند خود شخصا اقدام به اخذ جرائم و دیسپانس در گمرک نماید.
در هر گمرک چه تعداد رئیس سرویس وجود دارد ؟
با توجه به تعداد محمولههای وارداتی و حجم صادرات و واردات در گمرک مورد نظر تعداد روئسا سرویس تعیین میگردد، در برخی از گمرکات مانند شهید رجائی با توجه به حجم بالای واردات قطعی نیاز به تعداد بیشتری رئیس سرویس میباشد.
چرا در گمرک رئیس گمرک منصوب شده است ؟
رئیس سرویس اصولا با تفیض اختیار از سمت معاونت فنی واردات اقدام به بررسی پروندههای واردات قطعی میکند تا بدن صورت بتواند بخشی از بار ایجاد شده را از دوش ایشان کم کند.
وظایف رئیس سرویس در گمرک چیست ؟
- نظارت مستمر بر حسن انجام کار کارشناسان، ارزیابان و سایر کارکنان تحت سرپرستی بمنظور اجرای کامل و دقیق قوانین و مقررات مربوطه.
- تقسیم کار بین کارشناسان و پرسنل تحت سرپرستی و نظارت بر حسن جریان ارزیابی.
- رسیدگی کامل به اظهارنامهها از لحاظ تعرفه بندی نحوه محاسبه عوارض متعلقه و هزینههای گمرکی.
- رسیدگی به درخواستهای مراجعین در خصوص استرداد اضافه پرداختی و اختلافات ناشی از تعرفه کالا و استنباط قوانین و مقررات در حدود اختیارات تفویضی.
- امضاء پروانههای گمرکی پس از حصول اطمینان از صحت عملیات ارزیابی با رعایت کلیه قوانین و مقررات مربوطه به ضوابط ورود و ترخیص کالا.
- گزارش تخلفات کارکنان تحت سرپرستی به مقام مافوق.
- گزارش کلیه تخلفات مکشوفه به مقام مافوق.
- بررسی نقاط ضعف و قوت پرسنل تحت سرپرستی و ارجاع و تقسیم کاربین آنان با توجه به توانائیهای آنها.
- بررسی و ارائه راه حلهای مناسب به منظور رفع مشکلات و ایجاد دقت و سرعت عمل لازم در نحوه انجام وظایف محوله.
- ارائه رهنمود عملی به کارکنان تحت سرپرستی در جهت ارتقاء دانش فنی و تجربه شغلی آنها.
- نظارت مستمر بر ثبت و ضبط و نگهداری دفاتر و اسناد مربوطه.
- انجام سایر امور محوله.