فنر سوپاپ از مفتولی به قطر 3 تا 5میلی متر از جنس فولاد فنر، ساخته می شود. دو طرف فنر را تراش میدهند تا به صورت قائم در جای خود قرار گیرد. وظیفه ی فنر بستن سوپاپ است. معمولاً حلقه های فنر در طرف سر سیلندر نزدیک یکدیگر و در طرف خار دورتر از یکدیگر ساخته می شوند.
فنر سوپاپ
طول آزاد آن بسته به طرح فنر بین 40 تا 50 میلی متر متغیر است ولی وقتی ( فنر) روی سر سیلندر نصب میشود، طول آن کاهش می یابد و نیروی حدود 20 کیلوگرم به آن وارد می شود. هنگامی که توسط بادامک، سوپاپ باز شود، طول فنر کم تر می شود و نیرویی معادل 40 کیلوگرم به آن اعمال می گردد.این عملیات با سرعت زیاد، تحت حرارت بالا و همراه با ضربه صورت می گیرد. بنابراین فنر کم کم استهلاک مییابد و ضعیف می شود.
فنر سوپاپ 2
فنر ضعیف معایبی دارد که مهم ترین آن ها عبارت اند از:
نشتی در سوپاپ و سوختن آن، ایجاد سر و صدا، زود باز شدن سوپاپ و دیر بستن آن و…..