میانگین واردات ده ساله غلات، 9.5 میلیون تن است.
صادرات غلات و گندم جهان طی سال های اخیر رشد 2.2 درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است که علت اصلی آن افزایش واردات در خاورمیانه، آمریکای شمالی و آسیای شرقی بود. پیش بینی میشود رشد تجاری در سالهای بازرگانی 2018 و 2019میلادی به 1.2 درصد برسد چراکه میزان حجم جابه جا شده از سوی آمریکا به خاورمیانه، آسیا و آفریقای شمالی با کاهش همراه میشود.
آسیا بزرگ ترین منطقه واردکننده باقی میماند و حجم واردات را در سال 2019 میلادی به 116.9 میلیون تن می رساند. بزرگ ترین صادرکنندگان گندم جهان نیز روسیه، آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا، اوکراین و استرالیا و بزرگ ترین صادرکننده ذرت آمریکا، آرژانتین، برزیل و اوکراین هستند.
تغییرات بزرگی در مسیر جریان تجارت جهانی سویا وجود داشته به گونه ای که تجارت سویا بین آمریکا و چین روبه کاهش و در نهایت توقف است. در مقابل اصلی ترین تامین کنندگان مانند برزیل، آرژانتین و کانادا از تقاضای بالا از سوی چین سود می برند. در حال حاضر نیز که قیمت سویا افت شدید داشته، میزان صادرات به اروپا و دیگر مقاصد مانند مصر، ایران و پاکستان رو به فزونی است. انتظار می رود صادرات سویای آمریکا به برزیل و آرژانتین نیز در روندی مثبت و صعودی حرکت کند.
اما، خطری در کاهش واردات سویا به چین وجود دارد که به دنبال آن ممکن است سهم خوراک دام به حدود نصف و با افت همراه شود. افزایش در میزان تقاضا برای سویای چین از دیگر مقاصد می تواند در صورتیکه قیمت ها با افزایش همراه شود کوتاه مدت باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران با اشاره به موقعیت های بازار صادرات آرد ایران گفت: عراق بزرگ ترین مشتری آرد در جهان است و نیاز سالانه اش به بیش از یک میلیون تن آرد را از کشورهای همسایه و خصوصا از ترکیه وارد می کند و افغانستان نیز با نیاز سالانه به واردات 800 هزار تن آرد دومین واردکننده آرد در دنیاست که هر دو در همسایگی ایران قرار دارند.