ترخیص مواد شیمیایی از گمرک
واردات مواد شیمیایی و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به کشور ما می باشد. این مواد دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند و در کارخانه های تولیدی گوناگونی کاربرد دارند.
واردات, حمل و ترخیص مواد شیمیایی کاری تخصصی است که نیازمند داشتن تجربه و و دانش زیادی در این زمینه دارد چرا که این محصولات دارای انواع وسیعی هستند و کوچک ترین اشتباهی در زمان تشخیص HS کد کالا می تواند هزینه های زیادی را در آینده بر وارد کننده کالا اعمال کند.
ترخیص کالای شیمیایی از گمرک
واردات برخی از مواد شیمیایی جزو کالاهای ممنوعه است و محدودیت برای واردات آن وجود دارد. در صورتی که قصد واردات هر نوع کالای شیمیایی دارید ابتدا می بایست از سازمان ها و نهاد های مربوطه استعلام گرفته شود تا مطمئن شوید که امکان واردات و ترخیص این کالاها وجود دارد.
آیین نامه طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی کشور
مشخصات واردکنندگان، صادرکنندگان و تولیدکنندگان مواد شیمیایی باید قبل از واردات، صادرات و عرضه هرگونه مواد شیمیایی، به منظور بررسی جهت صادر شدن برچسب کشوری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نمایند.
نکته: واردات و ترخیص هرگونه ماده شیمیایی فاقد برچسب کشوری ماده شیمیایی ممنوع می باشد.
اداراتی که جهت واردات و ترخیص مواد شیمیایی نیاز به دریافت مجوز از آنها خواهید بود:
جالب است که بدانید در سال 1395 بیشترین حجم واردات مواد شیمیایی از کمپانی های اکروس، سیگما، آلفا، مرک، فلوکا، سانتاکروز، BD، شارلب، پانریک، ساپلکو و TCI و از کشور های چین , آلمان , انگلستان میباشد. حجم واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک طبق آمار گمرک ایران در سال 1395 بیش از 1.580.000 تن بوده است.
از نظر گمرک ایران چه موادی جزو مواد شیمیایی صنعتی شناخته می شوند؟
بر اساس دسته بندی گمرک می توان گفت که کلیه اقلام، کالاها و مواد اولیه از کد تعرفه 2801 تا 382600 موجود در قسمت ششم کتاب مقررات صادرات و واردات به عنوان محصولات و مواد شیمیایی یا صنایع وابسته یاد می شوند.
واردات مواد شیمیایی از چین
در 12 ماه منتهی به اسفند سال 95 واردات محصولات شیمیایی به کشور ایران از 94 کشور مختلف صورت گرفته است که بیشترین میزان واردات مواد شیمیایی از کشور چین یوده است. به طوری که 31% سهم وزنی و 18% سهم ارزش واردات مواد شیمیایی را به خود تخصیص داده است. پس از چین بیشترین میزان واردات محصولات شیمیایی از هند یا سهم وزنی 20 درصد و سهم ارزشی نه درصد بوده است.
همچنین میزان واردات و ترخیص مواد شیمیایی از کشور امارات با سهم وزنی 10% و سهم ارزشی 11% و واردات محصولات شیمیایی از کشور آلمان با سهم ارزشی 10% و سهم وزنی 3%، واردات از کشور ترکیه با سهم وزنی 8% و سهم ارزشی 6%، واردات از سویس یا سهم ارزشی 7% و واردات از کشور فرانسه یا سهم ارزشی 6% از جمله مهم ترین و بیش ترین واردات در این خصوص می باشند.
ترخیص مواد اولیه پتروشیمی از گمرکات کشور
جهت واردات و ترخیص مواد پتروشیمی، این محصولات وارد گمرکات مختلف در سراسر کشور می شوند و سپس از آنجا پس از طی تشریفات گمرکی و امور ترخیص کالا به انبار صاحب کالا ارسال می گردند.
در سال 1395 محصولات و مواد شیمیایی از 62 گمرک کشور اظهار و ترخیص شده اند. بیشترین میزان واردات مواد شیمیایی و ترخیص از گمرک بندر عباس (گمرک شهید رجایی) با سهم وزنی 57% و سهم ارزشی 36% بوده است. پس از گمرک شهید رجایی ترخیص از گمرک فرودگاه امام خمینی با سهم وزنی 20% و سهم ارزشی 35% در رتبه دوم و ترخیص از گمرک تهران (گمرک شهریار) یا سهم وزنی 7% و سهم ارزشی 15% در رتبه سوم قرار دارند.
هزینه ترخیص مواد شیمیایی
هزینه ترخیص مواد شیمیایی شامل موارد مختلفی است، این هزینه ها از قبیل هزینه ثبت سفارش که 0.5 در 1000 می باشد، هزینه های بندری، تخلیه کالا، انبارداری، هزینه آزمایش و استاندارد 8 در 1000، حقوق و عوارض گمرکی، 0.5 درصد هلال احمر و مالیات بر ارزش افزوده است.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)