بر اساس ارقام جدید منتشرشده توسط UNCTAD، تقاضا برای قطعات الکترونیکی مورداستفاده در دستگاه های الکترونیک، ارزش تجارت کالاهای وارداتی بین المللی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در سال 2017 را به 2.1 تریلیون دلار رسانده است.با استفاده از اطلاعات وب سایت www.tccim.ir در سال 1399، مجموع واردات قطعات الکترونیکی، صرفاً مربوط به سهم واردات آی سی، در مجموع رقم 60,701,734 دلار بوده است.
بر اساس یک منطق ساده، به نظر می رسد بهتر است قطعات را مستقیماً از سازنده، خریداری کرد؛ زیرا هزینه کمتری نسبت به خرید از یک شرکت واردات قطعات الکترونیک به عنوان واسطه خواهد داشت. با این حال سازندگان قطعات الکترونیک، معمولاً قطعات خود را از به طور مستقیم به فروش نمی رسانند و اغلب از طریق شرکت های بازرگانی واسطه این کار را انجام می دهند.تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی، اغلب، فرآیند فروش و توزیع کالا را انجام نمی دهند.
ممکن است این تصور برای شما وجود داشته باشد که تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی برای محصولات خود به تنهایی اقدام به فروش و توزیع می کنند. با این حال، بسیاری از اجزای محصول آن ها توسط شرکت های بازرگانی الکترونیک به مشتریان تحویل داده می شود. شرکت های بازرگانی واسطه الکترونیک این فرآیند را پردازش می کنند و محصولات تولیدی را بازاریابی و عرضه می کنند.
صنعت الکترونیک مداوم دستخوش نوآوری های تکنولوژیکی است. بازار قطعات الکترونیکی نیز به طور فزاینده ای پیچیده و متنوع شده است. این امر باعث شده که تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی نتوانند به تنهایی برای تمامی محصولات خود، بازاریابی، فروش و توزیع انجام دهند.بنابراین، امروزه بسیاری از تولیدکنندگان برای بخشی از فرآیند توسعه و فروش خود، از شرکت های واسطه که در این زمینه تخصص دارند، خدمات دریافت می کنند.