با اینکه تمام مشتقات به دست آمده از نارگیل مفید هستتد ولی لورامید به عنوان یکی از این مشتقات، ماده ایمنی به حساب نمی آید. در واقع این ماده محصول طبیعی روغن نارگیل نیست و از واکنش دی اتانول آمین با مخلوطی از اسیدهای چرب به دست آمده از روغن نارگیل واکنش می دهد تا لورامید تولید شود.
این ماده یک مایع شفاف و ویسکوز است که برای تولید کف و ایجاد بافت کرمی در صابون، شامپو، نرم کننده ها و موارد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد دی اتانول آمین که در لورامید وجود دارد، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
کاربرد این ماده در شوینده های مختلف معیاری برای سنجش کیفیت این مواد است زیرا تولید و پایداری کف را در این محصولات افزایش می دهد. این ماده در دمای 20 تا 25 درجه غلظتی شربت مانند دارد و PH آن در طیف قلیایی و حدود 9- 11 است.
لورامید با انالیز بهداشتی در تولید مواد آرایشی، در فرمولاسیون شامپو، رنگ مو و لوسیون استفاده می شود. این ماده ظرفیت تولید کف و تثبیت کف را افزایش داده و به عنوان ماده قوام دهنده بخش حاوی آب مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده در صنایع نساجی به عنوان پاک کننده و برای پشم شویی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به عنوان متعادل کننده در تولید رنگ، در تولید ضد زنگ، تثبیت کننده های لاتکس، ترکیبات آنتی استاتیک و محصولات ضد آب مورد استفاده قرار می گیرد. لورامید به عنوان امولسیفایر در داروسازی و کشاورزی نیز کاربرد دارد.
به گفته FDA لورامید برای استفاده در محصولات مراقبت شخصی و آرایشی کاملا بی خطر است. با این حال، ارزیابی آژانس بین المللی تحقیقات در مورد سرطان (IARC) این ماده شیمیایی را به عنوان عامل سرطانزا معرفی کرده و استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده است.
بررسی های مختلف حاکی از این است که این ترکیب جزو مواد شیمیایی سرطان زاست که در شامپو، صابون و بسیاری از محصولات مراقبت شخصی هر روز توسط انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در دوزهای پایین می تواند باعث بروز واکنش آلرژیک در برخی افراد شود و نوعی خفیفی از درماتیت را ایجاد می کند.