در این نوع صادرات، کالا از مرزهای قانونی گمرکی از کشور خارج می شود و برای فروش در کشورهای خارجی این پروانه صادر می شود. کالای صادر شده دیگر نمی تواند به داخل کشور برگردد. در این نوع صادرات، شما از پرداخت عوارض، مالیات و سود بازرگانی معاف هستید، ولی هزینه های گمرکی را باید پرداخت کنید.
برای انجام این نوع صادرات باید در ابتدا مجوزهای مربوط به صادرات را دریافت کرده و بعد اقدام به بارگیری کالا از انبار یا کارخانه کنید. بعد از پلمپ شدن کالا و دریافت پروانه صادراتی، کالای شما در گمرک ارزیابی می شود و بعد تا مرز حمل شده و سپس تخلیه و دوباره بارگیری می شود. در اخرین مرحله با اخذ گواهی مبدا، می توانید کالا را از کلیه مرزهای گمرکی کشور خارج کنید.
در ابتدا باید مدارک لازم را جهت دریافت این پروانه تحویل بدهید. در مرحله دوم باید مدارکی که دارای نقص بودند را تکمیل و آن را برطرف کنید. برای صرفه جویی در وقت و ساده تر شدن مراحل دریافت این پروانه بهتر است، دانش خود را نسبت به مراحل اخذ، مدارک مورد نیاز افزایش دهید تا مشکلی برای شما در این مرحله به وجود نیاید.
در مرحله سوم با دریافت مجوزهای لازم باید مدارک را به سازمان مربوطه ارائه دهید. پس از این مرحله شما دیگر نیازی به ارائه مدرک ندارید. در آخر این مرحله شما می توانید این پروانه را دریافت کنید. این مراحل زمان بر هستند و مشکلاتی را برای شما ایجاد می کنند. بهتر است این مراحل را به کارشناسان ما بسپارید تا در زمان کوتاه تری این پروانه را برای شما کسب کنند.
مدارک لازم برای دریافت پروانه صادراتی
نحوه عرضه ارز حاصل از صادرات
صادرکنندگان باید در مدت حداکثر شش ماه از تاریخ صدور پروانه، تا 95 درصد از ارزش FOB کالا را به داخل کشور بازگردانند و آن را به بانک مرکزی اظهار کنند. برگرداندن ارز ناشی از صادرات، براساس مقررات بانک مرکزی، به روش های زیر انجام می پذیرد: