دو کرانه کوهستانى بر خلیج خصیبی در قسمت غربى عمان مشرف شده که ارتفاع هر کدام از آنها بیش از 2500 پا مى باشد. عمق آب در بیشتر قسمت هاى آن بیش از پانزده متر بوده که در قسمت ساحلى به بیش از 9 متر مى رسد. در واقع این خلیج یکى از بندرگاه هاى طبیعى منطقه به شمار مى آید.
دومین خلیج که از اهمیت بیشترى برخوردرا است در قسمت شرقى رئوس الجبال واقع است و وسعت دهانه آن به سه مایل مى رسد و به مسافت 9 مایل در داخل امتداد دارد. عمق آب از 27 متر الى 33 متر بوده و امکان دارد این خلیج در آینده به صورت لنگرگاه و بندرى براى یک ناوگان بزرگ درآید.
بنادر عمان
- بندر قابوس - در حال حاضر مهم ترین و مجهزترین بندر عمان که نسبتاً مدرن نیز مى باشد و در نزدیکى مسقط و در زمان سلطان قابوس بنا نهاده شده است و با تجهیزات کامل مورد استفاده قرار مى گیرد.
- بندر خصب - در شبه جزیره مسندم که به خاطر وجود نیروى دریائى عمان در این ناحیه اهمیت زیادى یافته است.
- بندر صحار - در استان باطنه واقع شده است.
- بندر مطرح - در چهار کیلومترى شمال غربى مسقط قرار گرفته و از بنادر مهم عمان محسوب مى شود. با توجه به موقعیت مناسبى که این بندر دارد محل مناسبى براى پهلوگیرى کشتى هاى اقیانوس پیما مى باشد.
- بندر میناالفحل که به وسیله خط لوله هائى نفت خام از مناطق داخلى عمان به این بندر منتقل و از این طریق به خارج صادر مى شود.
- بندر صور در 85 مایلى جنوب شرقى مسقط قرار گرفته و بیشتر جنبه ماهیگیرى دارد.
- بندر میناریسوت - این بندر مخصوص بارگیرى کشتیرانى نفتکش مى باشد و در نزدیکى یمن قرار دارد.
- بندر برکه - اکثر ساکنان این بندر ایرانى و بلوچ هستند.
- بندر لواء - در شمال کشور واقع شده است. دیگر بنادر عمان عبارتند از: بندر صلاله، بندر سوادمی، بندر مراغه، بندر خابوره و بندر صحم.