در سال 2011 چین بزرگ ترین تولید کننده فولاد در جهان شد و 45 درصد فولاد جهان را تولید می کرد. در حال حاضر شش تولیدکننده آهن و فولاد برتر در جهان در چین هستند. بیشتر تولیدات فولاد چین از تعداد زیادی از مراکز تولید در مقیاس کوچک تامین می شود که یکی از بزرگ ترین آنها آنشان در لیائونینگ است.
از سال 2015 بازار جهانی فولاد با رکود مواجه شد و اوکراین و روسیه تلاش کردند مقادیر زیادی فولاد صادر کنند. تقاضای داخلی ضعیف چین در سال 2014 منجر به صادرات بی سابقه 100 میلیون تن فولاد توسط صنعت فولاد چین شد. هم اکنون نیز این کشور یکی از برترین تولیدکنندگان آهن و فولاد در دنیا است.کشور ایران خود یکی از تولیدکنندگان بزرگ آهن و فولاد در دنیا است؛ اما میزان این تولیدات همچنان در سطحی نیست که تمامی نیازهای صنایع ساختمان، خودروسازی، کشتی سازی، معادن و صنایع دیگر را پوشش دهد.
از سوی دیگر آمارها نشان می دهد، با وجود رکود صادرات محصولات آهن و فولاد از ایران، میزان واردات محصولات فولادی در سال 1399 رشدی 50 درصدی نسبت به سال 1398 داشته است. همچنین واردات ورق گرم، 168 درصد و ورق سرد، 61 درصد بیشتر شده است. چین به عنوان بزرگ ترین منبع واردات کالا برای ایران در زمینه محصولات آهن و فولاد نیز می تواند شریکی مناسب از نظر تجاری و منبعی دائمی و پایدار برای واردات آهن و فولاد به شمار بیاید.
آشنایی با بزرگ ترین تولیدکنندگان محصولات آهن و فولاد چین
وقتی به جدول رتبه بندی بزرگ ترین صنایع آهن و فولاد در جهان نگاه می کنیم، رنگ قرمز پرچم چین در همه جای این فهرست به چشم می خورد. چنان که اگر تولیدکنندگان چینی را از آن کم کنیم، تعداد تولیدکنندگان به نصف می رسد. آشنایی با تولیدکنندگان برتر آهن و فولاد چین، یکی از مهم ترین نیازهای هر بازرگانی است که بخواهد از روش واردات آهن و فولاد از چین استفاده کند. برترین تولیدکنندگان چینی و رتبه آن ها را در رنکینگ جهانی مرور می کنیم: