رزین های پلی استر اشباع پلیمرهای ترموپلاستیکی هستند که نقش پر رنگی در صنعت رنگ و پوشش، پوششهای قوطی مواد غذایی (can coating & coil coating)، الیاف پلی استر و بطریهای شفاف آب معدنی دارند، در حالی که عمده مصرف رزین پلی استر غیر اشباع بیشتر در صنعت ساخت کامپوزیت، فرآیندهای SMC و BMC و تولید قطعات با ضخامت است.
پلی استر اشباع چسبندگی بسیار خوبی با فلزات دارد و به همین دلیل هنگام استفاده از آن نیاز نیست از لایه آستر برای ایجاد چسبندگی با لایه های بعدی استفاده کرد و خود پلی استر به تنهایی این ویژگی را داراست.
همچنین در مقایسه با پلی استر غیر اشباع، رزین های پلی استر اشباع هنگام استفاده به عنوان پوشش، انعطاف پذیری و مقاومت بیشتری در برابر ضربه و ترک خوردگی دارند در حالی که رزینهای پی استر غیر اشباع پس از پخت تردی زیادی داشته و مقاومت در برابر ضربه را پاس نخواهد کرد و دچار رنگ پریدگی میشوند.
پلی استر اشباع از پلیمریزاسیون تراکمی اسیدها و بازهای دو عاملی به دست میآید و تقسیم بندی های متفاوتی را میتوان برای این دسته از رزینها ارائه داد. به عنوان مثال رزین های پلی استر را میتوان بر اساس نوع کاربرد، جامد یا مایع بودن، خطی و یا شاخه ای بود، آروماتیک و یا آلیفاتیک بودن و همچنین بر اساس نوع گروههای عاملی موجود در انتهای زنجیر تقسیم بندی کرد.
بنابراین یک رزین پلی استر اشباع میتواند با توجه به کاربرد، ترکیبی از خواص بالا را داشته باشد. به عنوان مثال یک رزین پلی استر اشباع می تواند یک رزین جامد آلیفاتیک شاخه ای و حاوی گروههای انتهایی کربوکسیله شده باشد.
به دلیل مسئله همه گیری کرونا و کاهش تقاضا برای خرید اتومبیل که از گسترده شدن قرنطینه ها ناشی می شود، یکی از بازارهای مصرف پلی استر اشباع تحت عنوان رنگهای پودری برای اتومبیل با کاهش تقاضا رو به رو شده است. اما از طرف دیگر رنگهای پودری با کاربرد لوازم خانگی و ساخت و ساز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. مطابق نمودار ارائه شده در شکل زیر، بیشترین حوزه مصرف رزین های پلی استر اشباع مربوط به قاره آسیا بوده است که پیش بینی میشود میزان سرمایه گذاری در این حوزه تا سال 2026 با رشد 4.5 درصدی رو به رو شود.