پلی استرهای جامد پودری به صورت پودر و پرک در بازار موجود میباشند، در حالی که پلی استرهای مایع به صورت محلولی با حلالهایی نظیر بوتیل استات، سولوسو و …. در درصد جامدهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. از مزایای استفاده از پلی استر جامد در رنگها و پوششهای پودری, می توان به عدم آلودگی محیط زیستی به علت نبودن حلال در سیستم، سهولت کاربرد و قابل بازیافت بودن پودر هدر رفته در محیط اشاره کرد، به این ترتیب که پودرهای ریخته شده روی زمین و اطراف را میتوان جمعآوری کرده و دوباره در اکسترودر به ترکیبات اضافه کرد.
پلی استرهای اشباع جامد میتوانند به صورت هیبریدی (مخلوط) با اپوکسی جامد و یا همراه با عامل پخت تری گلیسیدیل ایزوسیانورات (TGIC) مورد استفاده قرار بگیرند. در نهایت پوشش به دست آمده پس از پخت باید صاف و صیقلی باشد و اصطلاحا پوست پرتغالی نشود. همچنین پوشش اعمال شده باید به اندازه کافی منعطف و چقرمه (ductile) باشد تا هر شکل و پروفایل پیچیدهای را بدون ترک خوردگی پوشش دهد.
. از رزینهای جامد برای رنگهای پودری جهت استفاده در صنعت خودرو، تجهیزات و وسایل خانگی و به طور کلی صنایعی که عمدتا با فلزات سروکار دارند استفاده میشود. روش پوشش دهی با پودر به این صورت است که ابتدا پودر باردار شده و با استفاده از gun روی سطح فلزی با بار ناهمنام پاشیده میشود. در نهایت فلز وارد یک آون با دمای مشخص شده و تحت حرارت قرار میگیرد تا پودر جامد ذوب و سپس پخت شود.
پلی استر اشباع مایع
رزینهای پلی استر اشباع مایع به صورت محلولی با درصد جامدهای 60، 70 درصد و …… در بازار ارائه میشود. عمده مصرف این پوششها در صنعت پوشش دهی قوطیهای کنسرو است که به صنعت can coating معروف است. معمولا به علت قیمت ارزانتر پلی استر اشباع در مقایسه با اپوکسی، برای پوششهای بیرونی از پلیاستر و برای پوشش داخلی قوطیها از اپوکسی استفاده میشود.
روش استفاده از رزینهای پلی استر اشباع مایع، به این صورت است که رزین با اسپری روی سطح پاشیده شده و سپس پوشش اعمالی با یک تیغه به صورت یکنواخت روی سطح توزیع میشود. سپس رزین به همراه هاردنر تحت دما پخت و تثبیت میشود. نکته حایز اهمیت در رزینهای مایع سازگاری رزین با عامل پخت است. معمولا از ملامین و پلی ایزوسیانات در پخت رزین پلی استر مایع استفاده میشود.