فرایند تولید هگزامین:
مواد اولیه اصلی تولید هگزامین فرمالدئید و آمونیاک است. فرآیند تولید هگزامین عمدتاً شامل دو روش است: روش فاز مایع و روش فاز گاز.
تولید هگزامین با روش فاز مایع:
مزایا: فناوری بالغ با عملکرد ساده است و به دلیل دیگ تبخیر کم آب، در مدت طولانی کریستال های بزرگ تولید می شود که بسیار محبوب در بین مصرف کنندگان است.
تولید هگزامین با روش فاز گاز:
پس از تبدیل متانول به شکل گاز فرمالدئید، دسترسی مستقیم به راکتور آمونی سازی، با آمونیاک موجود در مایعات مادر اشباع شده هگزامین واکنش تولید هگزامین ایجاد می کند.
رایج ترین ویژگی این فرآیند استفاده از گرمای نهان فرمالدئید و گرمای واکنش هگزامین است. در شرایط خلاء، آب تبخیر می شود، در نتیجه مقدار زیادی بخار و محصول با خلوص بالا تولید می شود.
کاربرد قرص هگزامین:
استفاده به عنوان پیوند دهنده در لنت ترمز و کلاج، محصولات ساینده، قطعات تشکیل شده از فرآیند ریخته گری، موارد نسوز و منسوجات بافته نشده.
خطرات احتمالی کار با هگزامین:
خوردن: قرص هگزامین در صورت بلع بسیار سمی و خطرناک است ولی اگر این اتفاق افتاد می توانید اقدامات زیر را سریعا انجام دهید:
چنان چه فردی در اثر بلع و خوردن از هوش رفته باشد به او چیزی نخورانید. در صورت هوشیاری فرد، دهان او را با مقدار زیادی آب شستشو بدهید و سپس یک لیوان آب به او بخورانید. لطفا توجه کنید که استفاده از داروی تهوع آور در این موارد ممنوع است. معمولاً هنگام بلع بازها استفاده از آبلیمو، آب پرتقال و در بلع اسیدی استفاده از شیر و آنتی اسید تا حدی می تواند کمک کند.
استنشاق:
در اثر استنشاق آلرژی یا علائم آسم و یا مشکلات تنفسی ایجاد شود و احتمال بروز سرطان وجود دارد. تماس با این ماده عوارض جانبی جزئی مانند ناراحتی های معده، سوزش ادرار، تهوع و کهیر را همراه دارد. بخار و یا محلول آن باعث ایجاد تحریک پوستی می شوند. ظاهرا در ایجاد مشکلات مادرزادی نقشی ندارد.
تماس با پوست: قرص هگزامین در تماس با پوست منجر به سوختگی شدید پوست و آسیب به چشم می شود و ممکن است یک واکنش پوستی آلرژیک ایجاد کند.
تماس با لباس:
به منظور محافظت اندام های بدن و لباس های شخصی از آلوده شدن یا پاشیدن با قرص هگزامین روپوش بپوشید و در صورت کار با اسید و یا مواد خورنده از پیش بند پلاستیکی و محافظ کفش استفاده کنید.
در صورت تماس محلول ها و مواد شیمیایی خورنده با لباس، کفش یا بدن، در حالی که لباس و کفش آلوده را از بدن خارج می کنید. سریعا موضع آلوده را با آب ولرم به مدت 60 دقیقه شستشو کنید تا آلودگی برطرف شود و در صورت آسیب دیدن اندام ها، سریعا به پزشک مراجعه فرمایید.