نقش لورامید در مواد شوینده:
لورامید را می توان با نام هایی نظیر کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید، لوریک آمید، کوکونات لورامید و (Coconut Fatty Acid Diethanolamid) شناخته می شود.
خواص فیزیکی و شیمیایی:
خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده به شرح ذیل می باشد:
از لورامید در ساخت انواع مواد شوینده استفاده میشود و بخاطر خواصی که دارد کاربرد زیادی در این زمینه دارد. کاربرد گستره این ماده را می توان در ساخت مواد زیر اشاره کرد:
انواع لورامید:
این ماده به 4 دسته تقسیم می شود:
مشخصات کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید:
ترکیب کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در دسته مواد فعال سطحی غیر یونی بوده که قسمت آبگریز این ماده در pH رایج فرآورده های آرایشی و بهداشتی بدون بار عمل می کند. این ترکیب در دمای 20 تا 25 درجه سلسیوس غلیظ می باشد و یک محصول قلیایی محسوب می شود. ساختار این ماده متشکل از کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن است.
کاربردهای دیگر:
درابتدای این نوشتار گفتیم که کاربرداصلی این ماده در ساخت مواد شوینده می باشد ولی به غیر از این کاربرد، کاربردهای دیگری این ماده دارد. می توان از این ماده در مایعات فلزکاری و مواد پولیش به عنوان مهار کننده ضد خوردگی استفاده کرد.
عامل کنترل کننده ویسکوزیته سورفاکتانت می باشد. این یک مایع چسبناک است و به عنوان ماده کف کننده در محصولات حمام مانند شامپو و صابونهای دست و همچنین در مواد آرایشی به عنوان ماده امولسیون کننده مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تولید روغن نارگیل برای تهیه لورامید در صابون مایع:
صابون با فرآیند saponification تولید می شود. اشکال صابون می تواند متفاوت باشد. صابون به انواع صابون جامد، صابون نرم، صابون مایع و پودری وجود دارد. اگر از هیدروکسید سدیم به عنوان قلیا استفاده شود، نتیجه آن صابون جامد می شود و اگر از هیدروکسید پتاسیم استفاده گردد، صابون نرم تولید می شود.
ویژگی ها:
حلالیت کاهش یافته و نقطه ذوب دی اتانول آمیدها به طور مطلوبی سرعت انحلال را در سیستم هایی مثل بوگیرهای کاسه توالت، قالب های صابون سنتزی و فرمولاسیون های قرص های مختلف کنترل می کند.
خطرات کار با لورامید:
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)